Якщо "блакитні каски" прийдуть на Донбас, тоді ми його втратимо. Бо утвориться якась нова республіка, визнана або невизнана, - Москаль

Голова Закарпаття провів паралелі з Косово, Придністров'ям, Абхазією, Південною Осетією, Карабахом.

Геннадій Москаль. Фото:РБК

Голова Закарпатської області, колишній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль поділився своєю думкою про перспективи введення на Донбас миротворців. Про це пише Главред, передають Патріоти України.

Він зазначив, що на окупованих територіях живуть різні люди - від радикально проросійських до проукраїнськи налаштованих, яких просто життєві обставини змусили залишитися в донбаських містах після їх переходу під контроль бойовиків.

"Особисто я побоююся, щоб Донбас не став Косово-2, тому що на Донбас хочуть ввести "блакитні каски". Але, хоча, і в Косово вводили миротворців ООН для того, щоб воно залишилося в складі Сербії. Однак згодом Захід в своїй більшості визнав незалежність Косово. Україна, як відомо, поки відмовляється визнавати цю незалежність", - констатував Москаль.

Він нагадав, що, коли відбувалися напади на сербські святині, руйнувалися храми на території Косово, гинули цивільні люди - миротворці не дуже втручалися в цей процес.

"А завершилося все тим, що Косово стало незалежною республікою, і країни Заходу, які так засуджують всі ці події, визнали його. Боюся, що введення "блакитних касок" на Донбас призведе до подібних речей. Головне, щоб не вийшло так: "ДНР" і "ЛНР" об'єднаються, створять "Новоросію" (або назвуться якось інакше), будуть захищені від української армії ООН-івським мандатом і проведуть собі вибори - виберуть свій "парламент", "президента" і "Кабмін". А потім ті, хто виступали за введення санкцій проти Росії, по одному почнуть визнавати цю "республіку". Це гірший варіант, який може бути, якщо будуть введені миротворці на Донбас", - впевнений голова Закарпаття.

Він також проводить паралелі з Придністров'ям, Абхазією, Південною Осетією, Карабахом.

"Крім того, зараз модно говорити, що "вирішальне слово за Путіним"... Але у мене одне питання: а в 1991 році, коли відокремилося Придністров'я, де був Путін? Про нього ніхто не знав і не чув. Карабах - де був Путін? Коли запитали Навального, чи поверне він Крим Україні, якщо отримає посаду президента, він сказав, що Крим - російський. Єльцин, на кшталт, був демократом, принаймні, так його подають, але він, як і всі інші, вийшов з імперської Росії. Тому я не бачу різниці між Єльциним, який наплодив купу невизнаних республік, Путіним, який діє так само, і його наступником, тому що цей процес може продовжитися", - прогнозує Москаль.

І резюмував: "Якщо "блакитні каски" прийдуть на Донбас, значить, Донбас ми втратимо. Тоді утворюється якась нова республіка, визнана або невизнана ... Знайдуться ті чи інші Венесуела, Гондурас, Сальвадор, Куба і тому подібні, які визнають цю територію.

Як показує історія, там, де "блакитні каски" ставали між сторонами, які протистояли один одному, вони давали можливість становлення державності всіляких сепаратистських бунтівних сил, які під захистом "блакитних касок" будували свою державу правдами і неправдами".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...