"Якщо бойовики порушать слово і перейдуть Сіверський Донець, українці готуються силоміць повернути свої позиції. А, може, й піти далі?" - Цаплієнко

Стереотип про Станицю Луганську як місце, де чекають на "русскій мір", руйнується після недовгого спілкування з місцевими мешканцями. Більшість займає нейтральну позицію "ми-за-мир". Є такі, хто називає бойовиків "нашими мальчиками, которые нас защищают".

Фото:Fаcebook

"У Станиці наші й "сепари" ледь не дивляться один одному у вічі. Від українського блок-посту до "сепарського" півтори сотні метрів." Про це пише у своєму Facebook журналіст Андрій Цаплієнко, зазначають Патріоти України, продовжуючи:

Міст через Сіверський Донець - їхній. Згідно з Мінськом, ми маємо прибрати бетонні плити і відійти на кілька сотень метрів назад. Вони - за річку. Дехто називає це «зрадою» та «відступом». Дехто - «успіхом мирного процесу» та «початком кінця війни».

Стереотипне уявлення про Станицю Луганську як місце, де чекають на «русскій мір», руйнується після недовгого спілкування з місцевими мешканцями. Більшість з них, звісно, займає нейтральну позицію «ми-за-мир». Бояться невизначеності майбутнього. Є такі, хто називає бойовиків «нашими мальчиками, которые нас защищают».

Вони будуть лише раді, якщо «сепари» стануть там, де зараз стоять українці. Але вражає кількість й тих, хто проти відведення військ. «Якщо ви будете відходити», - каже Наталя Журбенко військовим, - «то ми ляжемо перед гусянками. Бо й так, й так нам смерть». Наталя залишила Луганськ, і тепер їй нема куди відступати. На відміну від військових.

Зупиняємо жінку на вулиці. «Що ви думаєте про відведення українських військ?» Вона просить вимкнути камеру і каже: «Я бачила, як все починалось. І в Станиці, і в Луганську. Понаїхала сила-силенна «руссо-туристо». В мене ж сестра в Росії, я їхній акцент добре знаю. І я казала сестрі «Ваші приїхали, буде війна». Сестра лише сміялася. Теперь я боюсь, що коли Україна відійде, сюди прийдуть бандити. Боюсь за себе. Боюсь за дітей».

Мало хто вірить, що бойовики дотримуються слова. Люди знають - як буде команда з Москви, «сепари» заповнять вакуум української влади, а Путін лише радісно підстрибне, як капосний Дуремар, і заявить стурбованим європейцям: «А я тут ні при чому!».

Та поспілкувавшись з військовими, я збагнув, що й вони це розуміють. Чудово розуміють! Так, якщо буде наказ, армійці відійдуть. Та ось зараз неподалік від лінії фронту 28-ма бригада проводить навчання з форсування водних перешкод. А це означає одне: якщо бойовики порушать слово і перейдуть Сіверський Донець, українці готуються силоміць повернути свої позиції. А, може, й піти далі?


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росії не потрібно готуватися після війни в Україні", - естонський командувач

четвер, 18 квітень 2024, 23:00

Росії не потрібно готуватися протягом трьох років після війни в Україні, і у разі нападу Естонія зможе відбити ворога. Про це сказав глава Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем, передають Патріоти України з посиланням на видання ERR.ee. . "На даний ...

"Вчора він з "учебки", сьогодні 200-й...": Окупант розповів, чому не варто їхати до України, щоб заробити (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 22:52

"Свідомий" росіянин вирішив розповісти своїм співгромадянам, що не варто їхати на фронт, аби заробити грошей. Мовляв, усе може закінчитися у перший же день. Відеозвернення росіянина опублікував журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, перед...