«Якщо Савченко помре, це буде кривавою плямою на Росії», – патріарх російської журналістики

Олексій Венедиктов переконаний, що можливу загибель Савченко Росії з рук не спустять.

Олексій Венедиктов. Фото: ria.ru.

Можлива загибель арештованої РФ української льотчиці Надії Савченко внаслідок сухого голодування стане для Росії кривавою плямою і викличе ще більший резонанс, ніж отруєння в Лондоні екс-офіцера ФСБ РФ Олександра Литвиненка. Так вважає головний редактор радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедиктов, передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

Журналіст вважає, що Надію Савченко засудять і вона стане товаром для обміну. «Я вам можу сказати страшну річ: і виправдання Савченко, і засудження Савченко – це політичне рішення, а не судді. Її засудять, тут немає жодних сумнівів, і потім вона стане товаром, яким буде торгуватися з Україною з приводу обміну», – сказав Венедиктов.

Він порівняв українку з Жанною Д’Арк, яка не хоче йти на компроміс та назвав її голодування бідою. «Сухе голодування – це дев'ять днів максимум. От піди вмов – не вдалося. Я знаю, що адвокати вмовляли, батьки вмовляли, я знаю, що від Порошенка приносили (лист – ред.), що "не треба". Ось така людина, така Жанна д'Арк попалася. І її можна назвати сектанткою – ну, Жанна д'Арк і була сектанткою, власне, в цьому сенсі. Ніяких компромісів, все!» – зазначив редактор "Ехо Москви".

Разом із тим він переконаний, що можливу загибель Савченко Росії з рук не спустять. «Якщо вона помре, це буде кривава – не чорна, а кривава пляма на Російській Федерації. Це буде набагато гірше, ніж Литвиненко. Ось так історію з Надією Савченко я розцінюю. Тому, звичайно, я думаю, що так само, як це було зроблено і по Ходорковському, і по Навальному, і за Pussy Riot, влада веде переговори з позиції сили – і нарвалася», – підкреслив Венедиктов.

Коментуючи перенесення заключного слова Савченко на 9 березня, він припустив, що це могло бути зроблено, виходячи з якихось дрібних міркувань": "Засудити жінку 8 березня... Чи йдуть переговори і не встигли... Вона все одно скаже, вже вимовила "останнє слово".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...

Компанія «PepsiCo», котра ганебно зберігає свій бізнес в Росії, неочікувано для себе дієво підтримала ЗСУ на лінії фронту (відео)

субота, 4 травень 2024, 5:55

Тепер власникам та топ-менеджменту гіганта харчової промисловості саме час переживати, щоб держава-агресор не скористалась цим як приводом, щоб підрізати бариші PepsiCo». Кажуть, що компанія «PepsiCo» заборонила рекламним агентствам згадувати ЗСУ, укр...