"Яскравий приклад, як на злодіях згоріла не тільки шапка, а й навіть хрестик на додачу": Нардеп пояснив, як РПЦ впливає на ситуацію в Україні

Парламентарій повідомив про кулуарні розмови у Раді навколо законопроекту про обмеження впливу РФ на релігійні організації.

Глава РПЦ патріарх Кирило. Ілюстрація:Русский Еврей

В Україні народні депутати не хочуть голосувати за законопроект, що обмежує вплив країни-агресора на релігійні організації. Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Всі ми були свідками, як після реєстрації цього законопроекту російські пропагандисти і їхні друзі в Україні звинувачували мене у всіх гріхах, та й нинішні рухи РПЦ-ФСБ - реакція на наш законопроект", - зазначив Тимчук.

Він уточнив, що в самому документі не згадується жодна релігійна організація.

"Це яскравий приклад, як на злодіях згоріла не тільки шапка, а й все інше, разом з хрестиком на додачу. У РПЦ-ФСБ прямим текстом дали зрозуміти, що їх турбують не інтереси віруючих. Їх турбує тотальний контроль над розгалуженою мережею агентів впливу в Україні", - вважає нардеп.

За його словами, священики УПЦ МП підтримують кремлівську брехню, однак українські нардепи не хочуть підтримувати законопроект.

"У кулуарах парламенту до мене неодноразово підходили колеги, обрані за мажоритарними округами, в патріотизмі яких немає ніяких сумнівів. Однак вони зізнаються, що не голосуватимуть за законопроект про обмеження впливу країни-агресора на релігійні організації, тому що маса їх виборців - парафіяни УПЦ МП. Це дуже наочний приклад, як РПЦ-ФСБ впливає на ситуацію в Україні", - написав Тимчук.

Він підкреслив, що в зв'язку з цим необхідно "ще більш активно вказувати на ті факти в діяльності УПЦ МП, які не мають ніякого відношення до віри, а є одним з інструментів гібридної війни".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ездок, скорее, сломает себе шею": Росіяни показали "геніальний" винахід проти дронів ЗСУ (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 22:02

"Щоправда, навряд чи подібне вітрило, причеплене з одного боку, врятує навіть від пращі. Їздок швидше зачепиться за гілку і зламає собі шию, що теж непогано", – зауважив він.

"У нинішньої молоді не країна головна цінність": Російський депутат видав чергову маячню про "правильний світогляд"

вівторок, 23 квітень 2024, 21:53

"А якщо завтра велика війна? А якщо завтра у похід? Хто воюватиме? В нас покоління 30 років виховувалося. У нас якась головна цінність? Життя – головна цінність!" А мене з дитинства виховували: у мене спочатку країна, потім мої рідні та близькі, потім ...