Їх знищить своє ж оточення: Генерал пояснив, як Москва захиститься від ватажків "Л/ДНР"

Росія вже сьогодні вживає заходів з тим, щоб не допустити терористів Донбасу на територію РФ - робить загороджувальні загони, підсилює прикордонну службу.

Ватажки терористів Плотницький і Захарченко. Ілюстрація:ТСН

Стабільність в державі важливіша для Кремля, ніж ватажки терористів Донбасу, тому Захарченко та Плотницкий можуть бути "знищені". Таку думку Обозревателю висловив генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата, передають Патріоти України.

Коментуючи низку смертей ватажків терористів, перш за все, Мотороли і Гіві, генерал сказав: "Це усунення, цілеспрямоване усунення". "Вони ліквідовані службами, які виконують завдання, поставлені Кремлем", - додав він.

На його думку, "ми ж все одно йдемо до врегулювання цієї проблеми" (війни на Донбасі. - Ред.). Із закінченням військових дій і Росія, і Україна зіткнеться з новою проблемою: що робити з терористами і особливо з їх ватажками, винними в безлічі злочинів.

"Треба мати чіткий план - кого судити, кого не судити. Але ті, хто заплямували себе як люди, хто поводилися як звірі - вони ж не прийдуть до нас, вони підуть тільки в Росію. І туди їх не можна допустити", - переконаний Лопата.

За його словами, Росія вже сьогодні вживає заходів з тим, щоб не допустити подібний "контингент" на територію країни - "робить загороджувальні загони, підсилює прикордонну службу".

"Стабільність в державі, мабуть, грає більш важливу роль, ніж життя окремих бандитів", - припустив генерал.

Відповідаючи на питання, чи можуть так само бути ліквідовані ватажки "ДНР" та "ЛНР" Захарченко і Плотницький і чи може ця ліквідація, в свою чергу, привести до ескалації дій з боку Росії, Лопата сказав: "Я не думаю, що їх зникнення послужить якимось детонатором конфронтації наших відносин. Я думаю, що і Плотницький, і інші мерзотники, які там знаходяться, не є тими особистостями, за яких буде стояти РФ.

Їх можуть, і цілком ймовірно, що їх знищать. Знищить їх, перш за все, своє ж оточення - ті, з ким вони працюють". "Їх не допустять в РФ. У них дуже важка ситуація", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракетний удар по Одесі: Пораненого екс-"регіонала" Ківалова забрала швидка - ЗМІ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:27

В Одесі під час сьогоднішньої ракетної атаки поранено колишньго депутата Верховної Ради Сергія Ківалова За словами очевидців, літнього чоловіка забрала швидка с кровотечею, інформують Патріоти України. Як підтвердили УНІАН джерела у правоохоронних орга...

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...