"Імперська сеча вдарила в голову 90% населення від Калінінграда до Владивостока. І як, скажіть, мати з ними справу?": Кілька висновків з одкровень "мадам" Агеєвої, - журналіст

Матір захопленого в полон російського спецназівця Агєєва - це особливий вид породи, не переобтяженої совістю. Їх вирощують у гігантському інкубаторі під безперервним впливом кремлівської пропаганди.

Світлана Агеєва. Фото:скріншот відео

Журналіст Євген Кузьменко поділився враженнями від інтерв'ю Світлани Агєєвої, матері російського військового Віктора Агєєва, який, імовірно, опинився в полоні в Луганській області України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Дивлюся я на матір захопленого в полон російського спецназівця Агєєва – і думаю: це в якому ж гігантському інкубаторі їх вирощують? І як удається домогтися виведення такої чистої, не переобтяженої совістю породи? Тобто розміщення інкубатора відоме: путінська Росія, XXI століття. А ось секрет виведення породи так просто, кількома словами, не викладеш. Бо в цьому успіху – кілька складових.

По-перше, телевізор. Як там каже мадам Агєєва? "Я дуже політикою захоплююся. Завжди дивлюся наших знаменитих Соловйова, Кисельова, "60 минут" подобається. Хоча ось Кисельов якось так не дуже, а от Соловйов подобається. Загалом трошки розбираюся, мені здається".

Чи Кисельова пам'ятаємо? Соловйова ще не забули? Ну, от уявіть собі, що в голові у цієї дами: сильний коктейль із дикої брехні, уїдливої злоби і шаленої псевдодотепності. І це ще вона не дає собі волі; розуміє, що від сказаного нею залежить доля сина. Інакше, можете не сумніватися, ми б почули і про бандерівців, і про славу російської зброї, і про Володимира Володимировича, хай продовжить Господь його дні на зло підлим хохлам!

Адже не те щоб у нас публіка була нечутливою до телегіпнозу; он слухають просторікування Рабіновича – і кивають: ай, і справді, підтримую! І все-таки в нас ящик налаштований не на одну й ту ж зомбувальну частоту. Та й у народу за ці роки випробувань накопичилося достатньо, щоб виробити хоча б зачатки критичного ставлення до телепропаганди. І до того ж: у нас цю пропаганду проводять усі проти всіх. А запоребриком монополію на телевізійне випромінювання має держава...

По-друге, вироблена роками (а точніше, століттями) звичка не сумніватися. Не забивати собі голову зайвими запитаннями. Навіщо? По-перше, це небезпечно, (пошепки: он дисиденти всі біжать за кордон, а Нємцова, кажуть, – так узагалі вбили!). А по-друге – дивись пункт перший: наша справа праведна, так і Путін по телевізору сказав!

І ось уже в інтерв'ю Світлана Канигіну каже: "Я ж людина не військова, але, дивлячись наш телевізор, думала, що ми там (у Ростовській області) охороняємо наш кордон, ну, як ми... ми – росіяни. Знала, що там дуже небезпечно. Переймалася (за Віктора). Тим паче – розвідка.

Але я вірила, що нас там немає, в Україні. Були офіційні заяви, що наші не присутні. Принаймні я вірила, що намагаються (не бути)..." Мене особливо розчулює ось це "вірила, що намагаються не бути". Як же все-таки добре, що віра не потребує доказів, це так зручно!

У Німеччині під час денацифікації населення теж масово стверджувало: ну, а як же, ми багато не знали, бо вірили Гітлеру! Не винні ми, нас надурили! Ну, і ось це дитяче "намагаються не бути". Тобто присутні, мабуть, – але по-хитрому, по-розвідницьки, щоб ніхто не помітив. Адже що каже російське прислів'я? "Не спійманий – не злодій". Розбив банку з варенням, але мамі скажу, що це кішка. Заліз на територію сусідньої держави у складі диверсійно-розвідувальної групи – скажу, що заблукав..

По-третє, імперська сеча вдарила в голову 90% населення від Калінінграда до Владивостока. І в Барнаулі, де мешкає пані Агєєва, з цією зарозумілістю теж усе гаразд, будьте спокійні. У мережі вже викладають скріни із соцмереж, де ця дивовижна жінка демонструвала зовсім іншу, аж ніяк не блеяння, манеру вести діалог.

І лише коли їй стало зрозуміло, що син у полоні, почалася часткова мімікрія – під дурну жінку із провінції, яка мало що розуміє. Часткова – тому що дурість нікуди не поділася, вона лише накинула на себе овечу шкуру. Як написала в мене у Facebook читачка: "Дивишся ось так на цю мамашку... Горя в міміці немає, каяття – ні, жалю немає. Точніше, шкодування є – "як усе негладенько вийшло". Сидить розслаблено, нога на нозі. Начебто не одноклітинне, вчителює. А як за рибкою в акваріумі спостерігаєш..."

Ну, і по-четверте, коли не спрацьовують імперське "Росіяни йдуть!" і собача відданість ящику, у справі виявляється суто психологічний аспект: людині апріорі неприємно усвідомлювати себе громадянином країни-агресора, країни-вбивці. І багатьом простіше щодня робити над собою маленьке зусилля, уявляючи путінський режим світлим воїнством, яке б'ється за Добро проти підступного й жорстокого Зла. Благо, тут посприяють і сусіди по будинку, і колеги по роботі. Адже їм теж хочеться почуватися добрими, чесними, справедливими. Чому ж не допомогти одне одному...

Загалом жодного слабкого місця немає в цьому технологічному циклі з виробництва путіноїдів. 5–10% відбракувань картини не змінюють. Медійна машина працює практично без збоїв. Мільйони світлан агєєвих цю машину охоче слухають. І, побачивши це інтерв'ю, старий Оруелл лише гірко посміхнувся б і розвів руками. Ну і як, скажіть, мати з ними справу?.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...