Іншої мови вони не розуміють: На Росії запрацює "закон садистів"

Співробітникам пенітенціарних установ дозволено застосовувати спецзасоби для припинення непокори

Держдума Росії ухвалила в третьому читанні законопроект про правила застосування фізичної сили, спецзасобів та вогнепальної зброї до ув'язнених, який отримав назву "закон садистів". Як повідомляє "Новая газета", в остаточній редакції документа прописано, що фізична сила, спецзасоби і зброя не можуть застосовуватися до ув'язнених за порушення режиму утримання.

За словами голови комітету з безпеки і протидії корупції Ернеста Валєєва, це є найбільш суттєвою поправкою. У поправках до другого читання парламентарії регламентували можливість надання медичної допомоги в разі заподіяння тілесних ушкоджень після застосування фізичної сили або спецзасобів.

Крім того, російські депутати ввели обмеження при застосуванні спецзасобів, зокрема електрошокерів, а також встановили єдині правила застосування гумових палиць по аналогії з прийнятими в інших силових структурах. Законопроект забороняє перебування з вогнепальною зброєю на територіях виправних установ і слідчих ізоляторів, за винятком випадків, встановлених законом.

Крім того, співробітникам пенітенціарних установ заборонено відкрито носити спецзасоби. При цьому їм дозволено застосовувати спецзасоби для припинення непокори або протидії з боку ув'язнених, але лише в разі загрози їх життю і здоров'ю. Крім того, згідно із законопроектом, співробітник пенітенціарної системи не має права застосовувати вогнепальну зброю при значному скупченні людей, якщо в результаті можуть постраждати випадкові люди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...