Інвестори з ЄС вірять в Україну: У Чернігові запустили новий хлібозавод за €5 млн

​Підприємство запрацювало завдяки грошам латвійських інвесторів.

У Чернігові почав випікати хліб новий завод з латвійськими інвестиціями, а у нове підприємство прибалтійські інвестори вклали майже € 5 мільйонів, - йдеться у публікації офіційного видання ВРУ «Голос України», передають Патріоти України.

За словами генерального директора ТОВ «Ризький хліб» Геннадія Макаренка, нова пекарня побудована з нуля за 15 місяців, а працівників навчали у Латвії від трьох місяців до півроку.

На сьогоднішній день на підприємстві працюють 65 осіб, а після доведення потужностей заводу до планових показників на ньому будуть працювати 300 співробітників. Проектна потужність нового підприємства - 15 тонн продукції на добу. Проте, на даний момент пекарня працює у тестовому режимі: завод випускає майже три тонни.

Як зазначається у матеріалі, завод вже випускає десять сортів хліба, грінки, сухарики і чіпси. Однак коштують вони недешево, що пов'язано з унікальною технологією, що вимагає значних витрат. Контролюють виробничі процеси на заводі фахівці з Латвії. Очікується, що надходити у роздріб ризький хліб, крім Чернігова, буде і у інші міста країни.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Росії горів військовий завод "Авангард", який виробляє ракети для С-300 та С-400

вівторок, 16 квітень 2024, 22:16

Увечері у вівторок, 16 квітня 2024 року, в Росії спалахнула пожежа на заводі "Авангард". Про це з посиланням на свої джерела повідомило російське видання "360", передають Патріоти України. Підприємство розташоване в Москві і займається виробництвом рак...

Військовий аналітик попередив, що Росія може отримати от Ірану новий вид зброї

вівторок, 16 квітень 2024, 21:52

Іран передає російським окупантам 130-міліметрові снаряди, якими військові злочинці б’ють по українським позиціям. Водночас РФ намагається це приховати. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір...