"Його винесуть з Кремля": Піонтковський про три зовнішньополітичні поразки, які коштуватимуть Путіну влади

Якби в Росії існувало Політбюро, воно б давно відсторонило президента РФ від влади за допущені ним серйозні помилки в українському питанні.

Ілюстрація:Newsonline24.com.uaПрезидент Росії Володимир Путін допустив ряд серйозних зовнішньополітичних промахів, в результаті яких його "винесуть з Кремля". Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю сайту Гордон, передають Патріоти України.

"Історія авторитарних країн, в тому числі Радянського Союзу, показує: на запущеній стадії тоталітарної хвороби спусковим гачком персональних змін у владі стає зовнішньополітична поразка", - сказав він.

За словами експерта, Путін вже зазнав три серйозних зовнішньополітичних поразки.

"Перша і найважча - в Україні: провал проекту "Новоросія", коли російськомовні українці відкинули фашистську концепцію "русского мира", - сказав Піонтковський.

"Друга поразка - провал ядерного шантажу країн Балтії. Путін розраховував, що прийде в Прибалтику зі своїми "зеленими чоловічками", а НАТО злякається конфлікту з ядерною державою. Путін, перефразовуючи Гітлера, ставив питання Заходу: "Чи готові ви померти за Нарву?". І липневий саміт НАТО у Варшаві йому відповів і словом і ділом: "Ми будемо захищати кожен квадратний дюйм території країн НАТО, а ось ви, особисто пан Путін, готові померти за Нарву?" - зазначив російський політолог.

Третьою поразкою, за словами Піонтковського, стала Сирія, яка "назавжди поставила на Путіні клеймо військового злочинця".

"Запевняю вас, якби в Росії існувало Політбюро, воно б давно відсторонило товариша Путіна від влади за допущені ним серйозні помилки в українському питанні. Відсутність такого формального захисного механізму в Росії затягує кремлівську агонію, але в кінці кінців з Кремля Путіна все одно винесуть його ж наближені", - вважає він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...