Йому підсовували "правильних" заступників: Гройсман таки відмовився від прем'єрського крісла - Найєм

Віце-прем'єрів спікеру ВР за умови його переходу на посаду голови Кабміну, намагалися нав'язати "зовні", розповів Антон Геращенко.

Володимир Гройсман. Фото:www.radiosvoboda.org

Голова парламенту Володимир Гройсман відмовився очолювати Кабмін. Про це повідомив депутат від БПП Мустафа Найєм, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Чинний спікер не захотів переходити на роботу в Кабмін через те, що у процесі переговорів не були виконані його умови, розповів нардеп. Він уточнив, що Гройсман просив узгодити кандидатуру Андрія Реви на посаду очільника МОЗ або Мінсоцполітики; а Олександра Саєнка – на міністра Кабміну.

"На ці умови не пішли. Наразі Гройсман відмовився від посади прем'єра. "Народний фронт" пішов думати", - сказав депутат від БПП.

Окрім того, Гройсман просив призначити Максима Нефьодова на посаду у Мінсоцполітики (як альтернативу Реві), а Володимира Кістіона зробити віце-прем'єром. Також Гройсман виступив проти кандидатур Віталія Ковальчука та Ігоря Райніна на посаду першого віце-прем'єра. Наразі перемовини щодо Кабміну відклали до ранку, розповів Найєм.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що також і голова Адміністрації президента Борис Ложкін відмовляється від роботи в Кабміні. Йому прогнозували крісло віце-прем'єра.

Як повідомлялося раніше, в неділю, 10 квітня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку. Відповідне рішення Яценюк оголосив у своєму зверненні, яке було опубліковано на його офіційній сторінці у Facebook.

Глава уряду зазначив, що подання про складання повноважень буде внесено до Верховної Ради у вівторок, 12 квітня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Окупації Харкова і Сум не буде": Астролог побачила задуми Росії і завершення війни (відео)

понеділок, 13 травень 2024, 22:20

В кінці травня Україну чекають труднощі. Повномасштабна війна з Росією може закінчитися вже наступного 2025 року. За словами астрологині Ангеліни Вакуліної, окупанти цілитимуться по деяких містах і обстрілюватимуть Україну, передають Патріоти України. ...

"До війни й армії Бєлоусов має такий самий стосунок, як Рогозін - до космосу. Нічим, окрім садизму й істеричності, ця істота не відома", - Невзоров

понеділок, 13 травень 2024, 18:44

"Шойгу впав. Оперетковість "наступу на Харків" виявилася очевидною навіть для Путіна. Шалені втрати й марність спроби прориву приховати не вдалося", - пише у своєму блозі Олександр Невзоров. "Ідіотизм генералів, навіть позбавлених коньяку й гаремів, за...