Ірина Геращенко розповіла, як прийматимуть "бурштинові закони"

Приймати закони потрібно паралельно з посиленням кримінальної відповідальності за контрабанду та незаконне видобування.

Ірина Геращенко. Фото: 112.ua.

Законопроекти про видобуток бурштину перевірять на відповідність європейським нормам. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Вона заявила, що відбулася робоча нарада щодо ситуації з незаконним видобутком бурштину, на якій були присутні представники всіх політичних фракцій і груп, екологічного комітету з питань правосуддя, Міністерства екології та МВС, від громадськості - представники союзу ювелірів. "Бачу три ключові проблеми: необхідність узаконити виробництво, щоб люди працювали у визначеному законом правовому полі; при цьому потрібно виключити варварські способи видобутку бурштину, що знищують природне середовища, екологічні питання є пріоритетними; контрабанда бурштину, в'яла реакція правоохоронних органів на знищення природи і цю контрабанду; відновлення природного середовища після варварського видобутку; вирішення проблеми легальної роботи людей, що живуть видобутком. У Верховній Раді підготовлено законопроект про бурштин, який чекає свого другого читання", - заявила вона.

На думку Геращенко, приймати ці закони потрібно паралельно з посиленням кримінальної відповідальності за контрабанду та незаконне видобування. "Також ці закони, що стосуються промислового видобутку, повинні повністю відповідати нормам європейського права, особливо в частині захисту природного середовища, екології. Домовилися: терміново передати Міністерству екології законопроекти для експертизи, звернутися до європейської сторони, з проханням надати експертизу законопроектів, що стосуються видобутку бурштину, на предмет відповідності європейським нормам. Також звернемося до литовських і польських колег з проханням надати технічну допомогу в експертизі цих законопроектів", - додала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...