​Історичне призначення на головну посаду всіх протестантських церков у Франції - на чолі вперше жінка

46-річну Емманюель Сейболд обрали головою ради Об'єднаної протестантської церкви Франції.

Фото з выдкритих джерел

Голосування відбулося напередодні, 27 травня на щорічному синоді, який пройшов у Ліллі, на півночі Франції, за участі двохсот делегатів, Патріоти України. Раніше Сейболд була пастором протестантської церкви Безансона (регіон Бургундія-Франш-Конте).

Жінки і раніше займали в протестантизмі Франції чільне місце, зазначає Le Monde, але ще ніколи їх не обирали на посаду глави всієї протестантської церкви цієї країни (хоча формально це дозволено з 1965 року). На національному рівні жінка ще ніколи раніше не очолювала християнську церкву у Франції.

Емманюель Сейболд народилася в 1970 році в Люнелі (передмістя Монпельє) в родині активістки компартії і діяча місцевої протестантської церкви. Між компартією і церквою обрала церкву – здобула освіту на факультеті протестантської теології в Парижі і в Монпельє. Активними прихожанами Об'єднаної протестантської церкви Франції, за даними самої церкви, є 250 000 людей.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...