Італійці на Донбасі: представлені по обидва боки фронту

Більшість мешканців Турина, які вирішили випробувати себе на Донбасі, або заробити на війні, воюють проти України.

Європа не однорідна у своїх симпатіях, або антипатіях до нашоъ держави, зазначають "Патріоти України", і наводять на підтвердження матеріал з італійської La Stampa, де йдеться про італійців, які воюють на Донбасі, по різні боки барикад.

Громадяни Італії є серед добровольців як на боціі українських урядових військ, так і серед російських терористів. Втім, більшість з них воюють на стороні сил Росії. За інформацією видання, на сьогодні точно відомо низку імен, і майже всі вони з Північної Італії. Тут головним центром вербування є Турін. Звідсіля, зокрема, 55-річний Франческо Севаріо Фонтану, який ще 2014 року став добровольцем батальйону «Азов». «Нам доводиться нелегко. У нас мало зброї, а сутички головним чином на близькій дистанції. У хід йдуть навіть коктейлі «Молотова», — каже італієць, який в Україні отримав позивний «Стан». Він постійно курсує між Пьємонтом і Україною.

Декілька італійців з Туріну також відправилися на Донбас, але не для того, щоб воювати, а - надавати першу медичну допомогу. Колишній десантник на прізвисько «Карло» мотивує таке своє рішення «Я не хочу проблем з проросійськими бойовиками. Їх італійські прибічники постійно загрожують». На фронті він надає першу медичну допомогу пораненим українським військовим. «Я учу солдатів, як стабілізувати рану, перш ніж транспортувати поранених в тил», — говорить він. До Туріну ведуть і сліди двох інших бійців, які, правда, воювали на Донбасі на боці Москви. Їх імена не розголошуються, оскільки розслідування проти них продовжується. Ймовірно, вони були членами міжнародної групи, натхнені громадянською війною в Іспанії. Ця група з 2015 року вербувала бойовиків до російського терористичного загону «Призрак».

Видання пише, що щонайменше 10 італійців воюють на стороні російських бойовиків, фінансованих Москвою. Одним з найвідоміших найманців став Антоніо Катальдо. Видання зазначає, що він професіонал, у Росії і Казахстані навчався різним методам війни, рукопашному бою і стрибкам з парашутом. Катальдо був найманцем в Панамі і Лівії. Тепер ось вісім місяців провів на Донбасі у складі бойовиків, які захопили Луганськ. Від них отримав дві нагороди. Сподівається найближчим часом відправитися до Сирії.

У Луганську воює і втікач від правосуддя - колишній "ультрас" Андреа Палмері. У Італії його засудили до майже чотирьох років за вбивство лівого активіста. А з 2014 року він воює проти тих, кого Кремль називає «українськими нацистами». Хоча Палмері з гордістю демонструє тату у формі свастики у себе на плечі. «У Донбасі я, нарешті, відчуваю себе як вдома. Тому що тут я в оточенні справжніх фашистів», — каже найманець.

«Спартак» — це позивний колишнього солдата італійської армії Массиміліано Каваллері. Він воює на за російських терористів з Луганську. На Facebook хвалиться нагородами, які отримав від бойовиків. «Кожного разу, коли стріляв в українського солдата, уявляв, що вбиваю одного з наших політиків у Брюсселі», — стверджує Массиміліано. На боці Росії воює і вихідець з Риму Альберто Фазоло — активіст «Міжнародного форуму Донбасу». Ця організація вербує найманців для Кремля. А в Італії прикривається утраправими організаціями. La Stampa повідомляє, що «лівий» з Венето Еді Онгаро зізнався, що був завербований в таверні міста Портогруаро. Він став найманцем через безробіття. Онгаро теж була членом «Призрака», ймовірно, з двома іншими туринцями.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...