Юля з задоволенням поділиться досвідом: Яценюка чекає в'язниця за збільшення тарифу на газ - експерт

Українцям незаконно зменшили нормативи споживання газу, збільшивши при цьому плату за нього, і відповідати за такі грубі помилки у прийнятій спірній постанові повинен причетний до цього Кабмін на чолі з екс-прем'єром.

Арсеній Яценюк. Фото:newsonline24.com.ua

На колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка склали заяву для проведення досудового розслідування в НАБУ і Генеральною прокуратурою України за незаконне збільшення тарифів на газ для населення. Документи на Яценюка підготували громадська організація "Громадський аудит". Про це написав у блозі Обозревателя аналітик організації Тарас Галайда, інформують Патріоти України.

"Так українці майже 9 місяців платили за зменшеними нормативами, поки 28 січня 2016 року Вищий адміністративний суд України визнав цю постанову незаконною і нечинною з моменту прийняття (справа К / 800/49436/15). Підставою для цього стали численні порушення, допущені Кабміном при прийнятті спірної постанови, і про це чітко зазначено в постанові суду", - заявляє аналітик.

В результаті, через такі грубі помилки уряду, понад 8 млн українцям тепер повинні відшкодувати різницю - за весь період дії цієї Постанови. Причому, такі донарахування вже щосили проводяться протягом березня-квітня 2016 року. Щоб було зрозуміло, постачальники газу розраховують на відшкодування, небагато-немало, більше 1,5 млрд грн, зазначив експерт.

Галайда додав, що відповідно до частини 2 статті 367 Кримінального Кодексу такі дії Кабміну можуть бути кваліфіковані як службова недбалість. І це передбачає покарання - Яценюк і його міністри можуть бути позбавлені волі на строк від 2-х до 5-ти років, при цьому вони також не зможуть обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років плюс до цього можуть оплатити штраф від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Криму пролунали вибухи. Бази у Джанкої, навколо Сімферополя, Севастополь знов під ударом. Керченський міст перекритий

вівторок, 30 квітень 2024, 3:25

У ніч на вівторок, за повідомленнями місцевих мешканців, в окупованому Криму, а саме у Сімферополі, Гвардійському та Джанкої пролунали вибухи. Про це зокрема повідомляють російські пабліки у Telegram . Кримський міст, за інформацією окупаційної влад...

Вам будь-який військовий скаже, що волонтер, який привозить десятки FPV, – не менш цінний, ніж піхотинець на позиції, - Віктор Андрусів

понеділок, 29 квітень 2024, 23:33

"Про різницю між участю й індульгенцією. Одна з найбільших проблем нашого часу – це рівняти всіх під одну гребінку. Якщо військовий – то герой, якщо виїхав у Європу – то зрадник. Насправді серед військових купа різних покидьків, які можуть утекти, укра...