Їжа за копійки - символічні ціни будуть у новому магазині в Німеччині

Берлінський стартап планує продаж продуктів з мінімально простроченим терміном придатності.

Фото: infokava.comМова йде про продукти, які придатні для вживання, проте виявляються в контейнері для сміття. Численні благодійні організації, які займаються збором продуктів харчування від виробників і постачальників і передачею їх нужденним, не в змозі охопити весь обсяг незатребуваної продукції. Про новий проект розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ідея бізнес-проекту полягає у відкритті супермаркету, в якому можна буде за символічною ціною придбати продукти, які зазвичай викидаються на звалище. Збір, зберігання і реалізація продукції буде здійснюватися за допомогою мобільного додатку.

Ціни на продукцію будуть набагато нижче звичайної відпускної ціни, однак повинні покривати витрати на утримання персоналу. З іншого боку, здійснювати покупки в магазині прострочених товарів зможуть різні категорії покупців на відміну від благодійних продажів, де продукти за символічною ціною відпускаються тільки малозабезпеченим клієнтам.

Згідно з даними Всесвітнього фонду дикої природи WWF щорічно в Німеччині викидається на смітник більше 18 мільйонів тонн продуктів харчування, 10 з яких можна було б використовувати за призначенням. Основним постачальником товарів для берлінського супермаркету прострочених продуктів SirPlus стануть супермаркети торговельної мережі Metro.

Ця новина навела на думку, що в Україні можна теж відкрити подібні магазини - деяким варто всього лише змінити вивіску.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.