"Капітуляція Росії прискориться": У Мінський процес вже офіційно увійшли США, - Пономар

Сьогоднішня зустріч ознаменувала початок Мінська-3, гарантувати який тепер будуть країни «Великої п’ятірки», як дипломатичними, так і військовими методами.

Капітуляція Путіна прискориться? Фото: ria.ru.

Зустріч лідерів України та країн «Великої п’ятірки», яка відбулася у Варшаві сьогодні, 9 липня, засвідчує, що до Мінського процесу офіційно увійшли США. Тепер американський президент Барак Обама наполягатиме, щоб капітуляція Росії закінчилася до кінця листопаду цього року. Таку думку висловив політолог Олег Пономар на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

«Завершилася зустріч G5 плюс Україна на вищому рівні. У Мінський процес вже офіційно увійшли США. G5 (США, Великобританія, Німеччина, Франція та Італія) замінили «Нормандську четвірку», що є дуже добре, бо тут вже двоє англосаксів і мінус Росія», - зазначив він.

Сьогоднішня зустріч, за його словами, ознаменувала початок Мінська-3, гарантувати який тепер будуть країни «Великої п’ятірки», як дипломатичними, так і військовими методами. Пономар наголошує, що в таких умовах капітуляція Росії прискориться. В інтересах Обами, щоб вона закінчилася до кінця листопада 2016 року, коли у США пройдуть президентські вибори.

«Закономірне питання - чи знає про це Путін? Звичайно, знає. Бо інакше Обама не давав би таких прогнозів - адже зганьбитися перед виборами він не хоче. Бо може тоді постраждати кандидат в президенти від його партії (Демократична партія – ред.)», - пише політолог.

Він також зазначив, що результатом переговорів «Велика п’ятірка + Україна» повинно стати виконання 11 пунктів, про які раніше домовилися помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд та помічник російського президента Владислав Сурков. Серед цих домовленостей – введення на Донбас миротворців ОБСЄ, забезпечення доступу України та ОБСЄ до кордону, передача під охорону миротворців озброєння, вибори згідно з українськими законами і лише потім – амністія.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...