Хакерські атаки РФ: Дипломат пояснив, якої реакції можна чекати від США

У Вашингтоні до хакерських атак ставляться серйозно, але заклики Конгресу США про запровадження нових санкцій проти РФ Обама навряд чи підтримає.

Барак Обама. Фото:daily.com.ua

Заклики Конгресу США ввести санкції проти Росії у зв'язку з низкою хакерських атак логічні й обгрунтовані, оскільки по репутації і національних інтересах Штатів завдано відчутного удару, проте президент Барак Обама навряд чи підтримає цю ініціативу. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив дипломат, експерт "Майдану закордонних справ" Олександр Хара, інформують Патріоти України.

"Хакерські атаки - це недружній жест, грубе втручання у внутрішні справи США. У Вашингтоні до цього ставляться дуже серйозно. До речі, десь півроку тому високопоставлені діячі НАТО говорили, що розглядають хакерську атаку на США як привід для застосування 5 статті Вашингтонського договору про колективну безпеку. Не дивлячись на це, потрібно враховувати позицію Обами. У мене сумніви, що він підтримає риторику Конгресу", - зазначив Хара.

За його словами, в разі обрання наступним президентом кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон, введення санкцій є ймовірним.

"Але багато що залежить від ситуації після виборів. Всі країни керуються своїми інтересами. Якщо обставини складуться так, що Вашингтон буде зацікавлений в активізації співпраці з Росією (наприклад, в Сирії), санкції не введуть", - підсумував дипломат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Українські партизани розвідали одну з найбільших баз окупантів у Джанкої

неділя, 28 квітень 2024, 14:03

Агенти партизанського руху "Атеш" розвідали одну з найбільших нафтобаз росіян у тимчасово окупованому Джанкої. Об’єкт під посиленою охороною. Про це інформує рух "Атеш", передають Патріоти України. Партизани зазначили, що протягом багатьох місяців, ще ...

"Проблема, що зростає": Що довше Україна тягне з мобілізацією, то менш імовірним стає контрнаступ, - The Washington Post

неділя, 28 квітень 2024, 13:28

Довгоочікуване отримання допомоги від США допоможе Україні зупинити наступ Росії найближчими місяцями, але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності означають, що Київ навряд чи зможе піти в наступ щонайменше до 2025 року. Про це пи...