"Хіба не схиблена логіка?" - Клімкін розкритикував плани Австрії щодо зняття санкцій з Росії

Міністр закордонних справ Павло Клімкін не бачить сенсу в покроковому знятті санкцій з Росії, запропонованому міністром закордонних справ Австрії, яка зараз головує в ОБСЄ, Себастіаном Курцом.

Про це він заявив в інтерв'ю австрійському журналу "Профіль", повідомляє прес-служба МЗС.

На питання, чи має сенс така пропозиція, міністр сказав: "Я сенсу не бачу. Росія наполягає на тому, що вона не є жодною стороною конфлікту, не демонструє жодного каяття чи готовності виправити те, що вона натворила. Себто ми хочемо підсолодити Росії те, про що вона навіть не хоче слухати. Ми робимо крок назустріч тому, хто й далі наполягає на своєму праві перекроювати кордони Європи і на власний розсуд нападати на своїх сусідів. Ми ніби хочемо стимулювати злочинця, аби той цього року вбив менше, ніж минулого. Хіба це не схиблена логіка?"

На думку міністра, правильною логікою було б змусити злочинця повернутись до основ міжнародного права та виправити свої злочини. Лише потім можна було б розмірковувати про пом’якшення кари.

Клімкін також висловив думку, що санкції ЄС є однією з двох причин того, що Росія "не набагато ближче підступилась до кордонів Євросоюзу".

"Перша причина – це готовність України оборонятись. Друга – це відчуття того, що будь-яке порушення міжнародного права матиме фінансові наслідки", - сказав він.

Як повідомлялося, у січні Курц назвав серед планів Відня на чолі ОБСЄ лобіювання послаблення санкцій проти Росії "крок за кроком" в обмін на "позитивний розвиток подій на місці".

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...