Хіти тижня. Чому Порошенко до сих під не зміг "розібратись" з Саакашвілі - аналітик

Експерт зазначає, що конфлікт Саакашвілі з президентом України Петром Порошенком дуже вигідний ряду політиків.

Незважаючи на те, що екс-главу Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі позбавили громадянства України, його не висилають з України через підтримку західних політиків. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на відео з You Tube видання "Апостроф".

Конфлікт Саакашвілі з президентом України Петром Порошенком дуже вигідний ряду політиків, зазначив експерт.

"Цей конфлікт між [президентом Петром] Порошенком і [головним ініціатором протестів Міхеілом] Саакашвілі вигідний багатьом, оскільки він не чіпає інших учасників політичного театру в Україні, а, в першу чергу, спрямований проти Порошенка. Це вигідно іншим опозиціонерам, які ніби як не при справах, але яким в той же час вигідно ослаблення Порошенка в зв'язку з майбутніми виборами", - говорить Петренко.

В даному контексті він також озвучує імена міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, колишнього прем'єра Арсенія Яценюка і секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Разом з тим Петренко зазначає, що Саакашвілі явно користується підтримкою з боку США.

"Саакашвілі ж, по суті, нічого втрачати, він навіть не громадянин України. Очевидно, що у нього є підтримка частини істеблішменту США, оскільки при інших варіантах він вже давно або сидів би у в'язниці, або був би висланий з країни. Без підтримки впливових країн, яким зобов'язана Україна, Саакашвілі б тут не було", - пояснює він.

Петренко впевнений, що Саакашвілі перебуває в сфері інтересів Заходу і можливо це є одним з моментів впливу на рішення Порошенка.

Відео: Протести під Верховною Радою можуть ожити при деяких умовах

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...