Хіти тижня. "Давайте десь закопаємо. А що ще робити? Я дзвонив і мені сказали, що труну вже запаяли....": Події трирічної давності назавжди закарбувалися в пам'яті українських танкістів

Тоді, три роки тому терористи "ДНР" атакували 10, "нульовий" блокпост. В страшному, нерівному боєзіткненні загинуло семеро наших хлопців, ще семеро - були важкопоранені. Згодом їх чекав полон.

Події трирічної давності, 04.07.14, назавжди закарбувалися в пам'яті Alexander Vasilenko, колишнього заступника командира 93 бригади по роботі з особовим складом. Він згадує по-справжньому моторошний момент - вигадати таке неможливо. Такою може бути тільки правда.

""Давайте десь закопаємо. А що ще робити? Я дзвонив і мені сказали що труну вже запаяли...."

...Коли спалену, понівечену танковим пострілом "беху" стягували на трал то під почорнілим корпусом машини знайшли ногу. Вірніше останки ступні у берці. По взуттю впізнали власника. Його тіло, як і тіла решти 6 загиблих на 10 блокпосту того злощасного ранку, вже доправили до Дніпра. Ми точно знали що все вже готово до поховання, однак ота знахідка, що стояла у пакеті, поставила командування перед делемою. І справді, хто знав як вдіяти? Я був переконаний, що все має бути поховане в одному місці. І хоч ще не бачив війни, був значно молодший за присутніх і у порівнянні із ветеранами не мав ще авторитету, наполегливо заперечив будь яким варіантам, окрім як поховати усі останки разом. Було запропоновано порадитись із судмедекспертом. На радість той підтримав мою позицію і навіть погодився ще раз запаяти труну, аби ми тільки доставили ногу до вечора у Дніпро. А це вже було не легко. З транспортом були проблеми... Тоді ногу було запаковано у ще 2 пакети обгорнуто 10 шарами скотчу і вкладено у коробку із логотипом поштової компанії. Я не буду називати деталі... Ви просто уявіть, що мимоволі виловлений випадковий водій , якому було просто по дорозі в Дніпро, віз такий вантаж навіть не здогадуючись про це. Ми боялись, що людина відмовиться як дізнається...
Все у нас вийшло і я заспокоївся бо уявити не міг, що є ймовірність бути поховати частинами... І це було рівно 3 роки тому."

Тоді, три роки тому терористи "ДНР" атакували 10, "нульовий" блокпост. В страшному, нерівному боєзіткненні загинуло семеро наших хлопців, ще семеро - були важкопоранені. Згодом їх чекав полон.
4 липня 2014-го року 93 ОМБр прийняла свій перший танковий бій, зіткнувшись з численно та вогнево переважаючими силами ворога.
Пам'ять про трагедію 10-го БП житиме завжди в наших серцях. За три роки бригади зміцніла, гартуючись в горнилі війни та стала тим підрозділом, який не тільки давить будь-які спроби супротивника перейти у наступ, а й наводить на підрозділи ворога невимовний жах.

Ми - пам'ятаємо. Герої не вмирають!



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...