Хіти тижня. Як ЗСУ знищили позицію бойовиків на Світлодарській дузі (мапа)

На Світлодарській дузі відбувся бій між 53-ю бригадою та ворогом.

Як пише Depo.Війна, Світлодарська дуга залишається однією з найбільш гарячих точок фронту. Не дивлячись на те, що останнє серйозне загострення на цій ділянці відбулося ще в 20-х числах червня, коли внаслідок вогнюворога ЗСУ змушені були стріляти у відповідь і дуже влучно. Тоді були знищені два ворожих міномети, кулеметна точка та кілька терористів, - передають Патріоти України.

У 20-х числах липня волонтер Юрій Мисягін, котрий опікується 53-ю бригадою, що воює на дузі, написав гарні новини про 23-х бойовиків, котрі відправилися у Стаханов - багато в морг.

Також за літні місяці наші хлопці продовжували рухатися вперед у "сірій зоні" дуги.

Позиційні бої тривають постійно. Ворог досі стріляє по "чарівному лісу", відбитому ЗСУ наприкінці 2016-го року. Ведеться вогонь з мінометів 82-мм і 120-мм калібру, гранатометів, стрілецької зброї, БМП, а також працюють снайпери.

Вчора на Світлодарській дузі відбувся черговий бій. За словами Юрія Мисягіна, він тривав 2,5 години. Ворог стріляв зі 120-мм і 82-мм мінометів, працював їхній снайпер, а також кулемет і ЗУ. ЗСУ відповіли вогнем у відповідь. Як каже Мисягін, то була "третя сила".

Внаслідок цього бою, як каже волонтер, вдалося просунутися вперед на 1 км.

Як стало відомо, бій тривав у районі Нижнього Лозового. Постраждали ворожі позиції, що поруч із опорами ЛЕП. Одна була знищена взагалі. Наразі бойовики мовчать про втрати.

Тим часом у Дебальцеве ворог вже давно підтягнув підкріплення у вигляді бронетехніки, а також російських офіцерів. Поруч з містом облаштовані ВОПи.

Бої на Світлодарській дузі за метри землі триватимуть ще довго. Але цей успіх ЗСУ є своєрідною відповіддю за напад на наш ВОП під Красногорівкою, наприкінці липня. Хоча із ним ситуація ніяк не пов'язана.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...