Хіти тижня. Хитрий трюк: Навіщо Білорусь запросила Україну на навчання "Захід-2017", - військовий експерт

На думку генерала, Росія може створювати ударні угруповання для початку повномасштабної війни з Україною. Для цього їй може знадобитися близько 240 тисяч осіб. І до середині вересня Москва цілком може зібрати такі сили.

Ілюстрація:https://censor.net.ua

Міноборони Білорусі запросило Україну і ще кілька держав направити спостерігачів на спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017", які повинні відбутися на білоруській території 14-20 вересня. Крім України, в якості спостерігачів на навчання "Захід-2017" запрошені також Польща, Литва, Латвія, Естонія, Швеція та Норвегія. Всього - сім країн. Про це пише на сайті УНІАН військивй експерт, генерал-лейтенант запасу, екс-заступник начальника генштабу ЗСУ Ігор Романенко, передають Патріоти України, продовжуючи:

За яким принципом запрошувалися спостерігачі? Як правило, це найближчі держави до того району, в якому проводяться навчання. В даному випадку це Польща, Україна, Литва, Латвія і Естонія. А Швеція і Норвегія запрошені в зв'язку з тим, що скандинави вкрай стурбовані тим, що відбувається.

І, запрошуючи спостерігачів з усіх цих країн, організатори навчань нібито роблять крок їм назустріч.

Навчання дійсно є приводом для занепокоєння, адже російські війська і військова техніка опиняться у наших північних кордонів. А угруповання зосереджених там військ складе до 13 тисяч осіб. Згідно з Віденським документом, країни, які проводять навчання, зобов'язані повідомити іншу сторону про навчання за участю понад 9 тисяч осіб і забезпечувати обов'язкову інспекцію іншого боку при навчаннях за участю більше 13 000 чоловік, тобто цим документом передбачається запрошення міжнародних спостерігачів. Тому білоруси і запросили українських спостерігачів.

Але це не головне.

Важливіше те, що одночасно з цим росіяни, рішенням верховного головнокомандувача, як правило, проводять перевірки боєготовності своїх збройних сил. А це дозволяє їм розгорнути угруповання чисельністю не в одну сотню тисяч військовослужбовців з відповідною кількістю озброєння і техніки. Такі "перевірки" під виглядом навчань проводилися Росією не раз.

Наприклад, так було і при проведенні навчань "Кавказ-2008", які обернулися трагедією для Грузії, при "Сочі-2014" - що обернулося для України анексією Криму і введенням військ в східні області країни, і при навчаннях "Кавказ 2016", коли було задекларовано участь 12 тисяч військовослужбовців, а було розгорнуто угруповання понад 100 тисяч.

Причому, проводячи перевірку, росіяни не тільки проводять тренування і підготовку своїх збройних сил, але і створюють ударне угруповання, проводять підготовку інших силових структур і всього державного механізму.

Так що все це дуже серйозно, оскільки, завдяки цим вченням, Росія створює потужне угрупування військ біля кордонів з Україною. А запрошення спостерігачів від України - це всього лише пропагандистський трюк, виведення на перший план другорядних обставин і, паралельно, відволікання уваги від головного.

А головне полягає в тому, що Росія може створювати ударні угруповання для початку повномасштабної війни з Україною. Для цього їй може знадобитися близько 240 тисяч осіб. І до середині вересня Москва цілком може зібрати такі сили.

Так, раніше РФ почала формування п'яти дивізій, чотири з яких розташовані на східних рубежах (три - на кордоні з Україною, одна - на кордоні з Польщею). І в цьому році вона закінчує формування цих дивізій, при цьому оснащуючи їх найсучаснішим озброєнням: танками Т-90, артилерійськими двоствольними самохідними установками та іншими сучасними зразками. Дивізії розташовані в Смоленській, Воронезькій та Ростовській областях.

До слова, в минулому році подібне ударне угруповання вже було сформоване, проведені відповідні тренування і перевірки, але Путіну, на той момент, було невигідно його використання. Тому все закінчилося тим, що Росія використовувала цей момент для надання військово-політичного тиску, в першу чергу, на Україну, а також на найближчі держави - Польщу і Прибалтику.

Зараз, за задумом росіян, стратегічні навчання спрямовані на відпрацювання дії в бік Польщі. Але Україна - на вістрі, як завжди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...