Хіти тижня. На Донбасі намічається щось серйозне і масштабне

Луганщина продовжує перебувати у епіцентрі подій на лінії розмежування.

У порівнянні з попередніми днями, ситуація у зоні проведення АТО помітно притихла і стабілізувалась, повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.ua.

Очевидно, що не останню роль в цьому відіграло те, що Збройні сили України успішно "погасили" вогневі точки терористів у Донецьку і Докучаєвську (найбільш гарячі точки минулого тижня). Принаймні, з того часу звідти майже нічого не прилітало.

На Луганщині нашим воїнам вдалося втихомирити терористів – лише три обстріли за всю добу (поблизу Новоолександрівки), та й ті – з великокаліберних кулеметів та зенітної установки. Ствольної артилерії і важких мінометів, як бачимо, не застосовувалось.

До речі, непряме підтвердження того, що ЗСУ переполовинили ворожу артилерію разом з артилеристами, є зафіксований факт перекидання на Донбас чергової партії російського гарматного м'яса. Вчора у Дебальцеве (крупний транспортний вузол, через який відбувається левова частка постачань з Росії техніки, боєприпасів і живої сили) прибула група російських вояків на автомобілях з номерами, що зарезервовані за Пензенською областю. Відомо, що там дислокуються навчальний центр ГРАУ (Головного ракетно-артилерійського управління), що готує саме артилеристів.

Очевидно, що це поповнення покликане освіжити пошарпані артилерійські ряди "ДНР", які минулого тижня знатно вигребли в Донецьку і Докучаєвську. З великою долею ймовірності можна очікувати днями на ще один подібний "гуманітарний конвой" і в напрямку "ЛНР". Туди, зазвичай, відряджають казаків "атамана" Козіцина.

Разом з тим, аналіз інформації, яка просочилась в інтернет, дає підстави припустити, що бої на Бахмутській трасі тривали і минулої доби, однак лише на тимчасово окупованій території (прес-центр штабу АТО традиційно згадує лише події, які мали місце на підконтрольній Києву території, тому про це змовчав – ми до цього вже звикли).

Так, є непоодинокі повідомлення жителів окупованих міст про те, що на Бахмутській трасі в районі населених пунктів Донецький, Сентянівка (екс-Фрунзе) і Жолобок було чути потужні вибухи розривів артилерійських снарядів 120-мм, мін 82-мм і стрілецької зброї. Також бої відбувались і в районі Калинового.

При цьому, що характерно, в самі населені пункти нічого не прилетіло – обстріл вівся виключно бойових позицій терористів. Разом з тим, бої були настільки потужними, що їх відлуння чули жителі Голубівки (екс-Кіровськ), Ірміно і навіть Кадіївки (екс-Стаханов).

Дуже схоже на те, що наша армія пробиває собі шлях до наступу по заданим маршрутам.

Та й узагалі, судячи з усього, на Донбасі намічається щось серйозне і масштабне. Українська армія поступово "повзе" вперед по всьому периметру фронту, одночасно підготувавши одразу кілька плацдармів для стрімких проривів вперед одразу за кількома напрямками: окрім "Бахмутки", це і Горлівка, і Ясинувата, і Донецьк, і Докучаєвськ, і Пікузи.

Якби не чергова ротація на передовій, то можна було б говорити про початок якоїсь військової кампанії вже зараз, адже початок літа – оптимальна пора для цього. А так любителям гарячих прогнозів доведеться зачекати ще трохи – як мінімум, до кінця ротаційного періоду.

Що цікаво, самі військовослужбовці неофіційно говорять, що через 2-3 місяця багато що проясниться на фронті. Причому, проясниться на нашу користь. Тому давайте запасемось терпінням і зачекаємо. Як любив казати Уоррен Баффет: "Терпіння винагороджується".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...