Хіти тижня. "Нахабний корупційний клубок на самій верхівці влади", - журналістка про броньовики Порошенка (фото)

Підприємство, що належить ПОП начебто продало прикордонникам бойові машини за завищеними цінами.

Фото: 24tv.ua.

"Друзі, що я знайшла. Цей корупційний клубок на самій верхівці влади діє нахабно, бо знає, що залишиться безкарним. Але колись покарання буде", - пише на своїй сторінці у Фейсбук журналістка Тетяна Висоцька, передають Патріоти України.

"Йдеться про ті самі бронемашини Порошенка, які він продав армії (прикордонникам) за захмарними цінами.

Так ось, я виявила, що вже після відкриття НАБУ справи щодо закупівлі бронемашин за завищеною ціною у президентського заводу «Ленінська кузня» (справа була відкрита у березні 2016 року), Кабмін спеціально під параметри президентського заводу ЗАДНІМ ЧИСЛОМ вніс зміни у план заходів інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону у прилеглих до Криму та районів АТО територіях – підлаштувавши їх під ціни і умови президентського заводу!
Ви уявляєте собі?

Отже, 14 травня 2015 року розпорядженням Кабміну був затверджений план заходів щодо облаштування кордону з Росією на територіях, прилеглих до зони АТО і Криму.

Ним (пункт 10 частина 3) передбачалося протягом 2015-2018 років закупити для Держприкордонслужби 190 (!!!) бойових дистанційних модулів, обладнання в підрозділах охорони кордону, центрах спостереження.
На це з бюджету виділялося 898,3 тис.грн.

Вже у 2015 році планувалося закупити для Харківського прикордонного загону 34 бойових модулі за ціною 161,5 млн грн.

Ціна одного модуля для прикордонників планувалася у сумі 4,75 млн грн.

І тут на арену виходить завод президента.

5 і 30 листопада 2015 року він укладає угоди з Держприкордонслужбою на поставки ЧОТИРЬОХ БКМ «Тритон-0103» (бойовий самохідний броньований транспортний засіб з озброєнням) на загальну суму в 59,504 млн грн.

Замість 34 бойових модулів в 2015 році прикордонники отримали 4 бойових модуля (разом з бронемашиною) у 2016-му.

Більш того, на момент передачі армії, президентські бронемашини не були офіційно введені в експлуатацію!
Тому протягом 2016 року вони НЕ ВИКОРИСТОВУВАЛИСЬ, про що свідчать дані акту аудиту ефективності використання Адміністрацією Державної прикордонної служби України бюджетних коштів на заходи з інженерно-технічного облаштування кордону.

Виявивши ці факти, ще 29 березня 2016 року, НАБУ відкриває кримінальне провадження «за фактами розтрати грошових коштів Державного бюджету України, вчиненого в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, службового підроблення, нецільового використання бюджетних коштів та фіктивного підприємництва, вчинених під час інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної республіки Крим».

Що робить на це влада? Вносить зміни до планів облаштування кордону з Росією!

28 грудня 2016 року з’явилося розпорядження за підписом Гройсмана, яке внесло зміно у текст розпорядження Кабміну №439-р, яким затверджувався план заходів щодо облаштування кордону з Росією.

Замість 190 запланованих бойових модулів на кордоні, Гройсман пише 68. Цифру 34, заплановану на 2015 рік, міняє на 4. І в план вписує ціну, встановлену заводом президента - 58 мільйонів за 4 одиниці (а не 34 бойових модулі за ціною 161,5 млн грн, як планувалося раніше).

А що це значить? Що замість 190 бойових точок за наступні роки наші прикордонники отримають лише 68. В три рази менше, розумієте? На кордоні. З Росією.
А що таке? Зате президент заробить.

Тим часом платні боти на Фейсбуку вже виставляють дурнями слідчих НАБУ та таких, як я, журналістів. Мовляв, чи ви не знаєте різниці між бронемашиною і бойовим модулем?
Боти написали свої тексти – і пішли пити чай. Для них – це лише можливість заробітку. Веселі і дотепні коментарі.
А чому б не замислитися і не зрозуміти, що за цим всим стоїть банальне бажання президента отримати замовлення для свого заводу.

Гроші ціною обороноздатності держави. Як так може бути ПІД ЧАС ВІЙНИ. Та і в мирний час це – ЗЛОЧИН!

Я хочу, щоб ця справа була доведена до кінця, і щоб сіли не лише безпосередні виконавці, а й кінцеві бенефіціари".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...