Хіти тижня. "Напруга всередині влади загострюється з кожним днем": В Росії назвали тих, хто бореться за крісло Путіна

На думку Зубова, якщо Росія не вийде з-під санкцій, вона буде неминуче скочуватися до соціальної катастрофи. Тими методами, якими зараз намагаються цього домогтися Путін і Лавров, це не виходить і не вийде.

Андрій Зубов. Фото: Открытая Россия.

У Кремлі загострюється боротьба за владу, є кілька претендентів на місце наступника президента Росії Володимира Путіна. Про це російський історик і політолог Андрій Зубов розповів в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"... Поки довіра до Путіна велика, але вже видно, що вона скорочується, буквально як шагренева шкіра в оповіданні Бальзака, з кожним місяцем. І влада це розуміє, до речі, краще, ніж суспільство, і страшно боїться. І робить найрізноманітніші зусилля: від посилення репресивних заходів до спроб укладення дійсно якогось нового договору з суспільством. Причому почалася і загострюється з кожним місяцем боротьба всередині влади. Ще не проти Путіна, а "під Путіним" - за другу особу, особу наступника. І ми знаємо цих гравців : ФСБ, Собянін, Володін, Кадиров", - повідомив Зубов.

За його словами, йде велика боротьба, яка розриває політичне поле Росії. "У цій ситуації, я думаю, можливі самі різні виходи, але найменш правдоподібно закручування гайок - для цього немає ніяких можливостей. Тому що країна бідніє. Народ, який вже бачив набагато вищий рівень життя, ніж зараз, незадоволений. Рівень бідності зростає постійно. У цій ситуації треба робити тільки одне - відновлювати зв'язок зі світом, знімати санкції. Тими методами, якими зараз намагаються цього домогтися Путін і Лавров, це не виходить і не вийде. Єдиний шлях - це повернутися до того стану, який був до війни на Донбасі, врегулювати ситуацію в Україні, в Сирії, повернути захоплені території, врегулювати ситуацію з Грузією", - зазначив політолог.

На думку Зубова, якщо Росія не вийде з-під санкцій, вона буде неминуче скочуватися до соціальної катастрофи. "Позитивний ресурс влади вичерпаний: він був використаний, коли приєднали Крим (в результаті анексії 2014 року, - ред.). Був величезний ентузіазм, але більше приєднувати нічого, і сил приєднувати більше немає. Буде тільки зростання розчарування.

Треба знайти ту частину російської еліти, яка готова і може "вирулити" з того глухого кута, в який Путін загнав Росію, і яка буде користуватися довірою Заходу. Це повинні бути люди, відомі своєю позицією щодо принципової боротьбі зі злочинами і неподобствами останніх років. Якщо таких людей еліта російська знайде, то можливо, звичайно, відновлення Росії. А інший шлях - це шлях соціального вибуху знизу, як в Україні. Звичайно, як ви самі знаєте, це важкий, руйнівний шлях, і час творення настає далеко не скоро. Не можна сказати, що цей соціальний вибух неминучий, але він буде дуже вірогідний...", - розповів він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Националисты "Азова" процитировали Путина": Росіяни вигадали фейк про банер у Харкові (фото)

четвер, 2 травень 2024, 19:41

Російські окупанти поширюють фейк про те, що нібито 3-тя окрема штурмова бригада "Азов" використала на своєму банері цитату, яка майже повторює висловлювання Путіна. Вони стверджують, що банер розміщений у метро Харкова. Про це пише Харківський антикор...

"Жарим человечину": На війні в Україні зустрілися два маніяка-вбивці (фото)

четвер, 2 травень 2024, 19:27

Два "штика" Путіна, здружились на основі спільних інтересів. Один з'їв людину, інший розчленував свою жертву. Російські загарбники виклали фото в мережу. Про це пише журналіст Бутусов у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України. Дмитро Малишев...