Хіти тижня. "Олігархічно-кланова система атакує НАБУ, відчувши реальну загрозу" - генерал-лейтенант зовнішньої розвідки

На думку Василя Богдана, Служба безпеки України не має займатися боротьбою з корупцією.

Фото: Радіо Свобода.Протистояння між правоохоронними органами України підриває довіру Заходу до влади країни, заявив виданню "ГОРДОН" ветеран зовнішньої розвідки генерал-лейтенант Василь Богдан, коментуючи оприлюднення Генпрокуратурою даних агентів НАБУ, що працюють під прикриттям, передають Патріоти України.

"Олігархічно-кланова система, відчувши реальну загрозу покарання за фінансово-економічні злочини, почала боротьбу з антикорупційними структурами. Їх залучено до боротьби з корупцією у найвищих ешелонах влади. Але на виході ми маємо не ефективні результати, а нездорову конкуренцію, недовіру населення та необґрунтовані звинувачення на адресу одне одного. Усе це підхоплюють недружні до України медіа, які спотворюють ситуацію. У підсумку це підриває довіру Заходу до наших гілок влади, з'являються сумніви в їхній здатності боротися із корупцією. Це віддаляє євроатлантичні перспективи України. І все це в той час, коли на сході гинуть найкращі сини і дочки нашої країни", – наголосив Богдан.

На його думку, Служба безпеки України не має займатися боротьбою з корупцією.

"Брутальне втручання в діяльність НАБУ і САП нівелює всю їхню роботу і завдає непоправної шкоди національним інтересам України. Нашій нації не потрібна імпотентна влада, яка влаштовує лише олігархічно-кланове середовище. РНБО як орган, що координує зусилля у сфері нацбезпеки, має сказати своє слово. Ситуація виходить з-під контролю. Замість того, щоб боротися з корупцією, відповідні державні структури протистоять одна одній. Ту ж СБУ вже давно пора позбавити функції боротьби з корупцією. Це не завдання спецслужби – такими питаннями мають займатися правоохоронні органи. До того ж страждає і репутація України", – зазначив співрозмовник.

За його словами, дані агентів НАБУ, що працюють під прикриттям, є державною таємницею.

"Як узагалі можна було оприлюднювати дані агентів НАБУ? Це ж державна таємниця. У спецслужбах і правоохоронних органах є певні категорії працівників, інформація про яких є закритою для суспільства. Так, НАБУ не ідеальне, але воно дає результати. Тому його хочуть зробити залежним. Щойно НАБУ почало підбиратися до тих, хто керує корупцією в Україні, одразу ж бюро почали атакувати. Що стосується співпраці НАБУ із ФБР, то всі партнерські відносини між спецслужбами та правоохоронними органами регулює законодавство. Свій дозвіл на контакти з іноземними структурами також дає і президент", – резюмував Богдан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...