Хіти тижня. "Панянкам з Комі та Удмуртії дуже подобаються наші квартири": Степова розповіла про навалу переселенців з РФ на Донбасі

Для багатьох жителів російських сіл і маленьких міст стали дивиною такі буденні речі як вода, каналізація та інтернет.

У окупованому Луганську. Фото: соцмережі.

Блогер і письменниця з Луганської області Олена Степова розповіла про те, хто тепер живе в покинутих квартирах і будинках на окупованих територіях Донбасу. Відомостями вона поділилася в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"У мене дуже багато знайомих шахтарів у Павлоград переїхали, тому що не змогли витримати те, що там відбувається. Але там, в окупації, у них залишилися батьки, там у них залишилися дома, і вони намагаються їх рятувати. Не звинувачуйте цих людей у тому, що у них там батько залишився або дружина", - розповідає Степова.

Вона пояснює, що покинуте житло практично відразу "націоналізують" і віддають так званим "захисникам Новоросії", які приїхали з Росії. "Тому що за останні роки на Луганщину понаїхали такі панянки з Комі, Удмуртії, Твері або Казані, що їм більше подобаються квартири, ніж приватні будинки. А якщо вже будинок, то тільки повністю мебльований, з усім необхідним. Дуже вередливі і примхливі вони, переселенці з іншого боку", - каже письменниця.

За словами Степової, таких "переселенців" з РФ дуже багато. Для багатьох жителів російських сіл і маленьких міст стали дивиною такі буденні речі як вода, каналізація та інтернет. Більш заможні росіяни вимагають для себе квартири у Донецьку та Луганську.

"І от якщо ти не переоформив документи – тобто не здав українські документи і не отримав документи про право власності від "ЛНР" – твій будинок або квартира "націоналізується". Ти втрачаєш на нього всі права. І його віддають тим "переселенцям", - зазначає письменниця. Також вона додає, що частими є випадки побутового мародерства, коли речі з покинутих будинків забирають собі сусіди і рідні. "Там теж думають, що нам Держдеп за "зраду "Новоросії" платить мільйони доларів", - говорить вона.

Степова зазначає, що про ці факти не говорять в Україні, тому багато людей не розуміють, що таке війна і обнуління моралі, що таке пропаганда. "Як це, коли ти вранці відводиш дитини до школи, а ввечері забираєш вже з кадетського військового корпусу", - заявила вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...