Хіти тижня. Починається велика гра: Що зараз вирішується в Москві, - Піонтковський

На зустрічі з Трампом Путін дуже вдало вирішив свої внутрішньополітичні питання, чого не скажеш про зовнішньополітичні розклади.

В.Путін і Д.Трамп. Фото: Корреспондент.У Москві вирішується питання про владу. На виборах оформляють вже прийняте рішення, яке верхівка обговорює заздалегідь – зараз. Так пише для Нового времени російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

В оточенні Путіна виникли дуже серйозні сумніви про те, чи зможе він виконувати свої функції у відносинах із Заходом, особливо після принизливої зустрічі з Макроном, коли французький президент показав, як потрібно розмовляти з цим суб'єктом. Тому зустріч з Трампом на саміті G20 була дуже важливою, саме з точки зору позиції Путіна всередині російської верхівки. І тут вона пройшла для нього дуже вдало. Це, звісно, підігравалося російською пропагандою: "Ось який великий державний діяч, як він довго розмовляв з Трампом" і так далі. Це Трамп зміг йому подарувати.

До речі, перед поїздкою Трампа у Вашингтоні була дуже серйозна дискусія: більшість не тільки конгресменів, а й членів кабінету американського президента виступали проти формальної тривалої зустрічі. Пропонували зіткнутися десь у коридорчику біля туалету – і досить буде для Путіна. Але ж ні, Трамп наполіг на масштабному форматі і все, що Путіну потрібно для внутрішнього споживання – і те, як він вміє вирішувати питання з Заходом, як його цінують у ролі одного зі світових керівників – все це було продемонстровано і досить сильно зміцнило позиції Путіна. І не випадково, що відразу після Великої двадцятки він почав по суті свою передвиборчу кампанію: вирушив до Єкатеринбурга, посилив атаки на опозицію, перш за все, на Навального. Він переконав більшу частину так званої російської еліти, що справляється зі своїми обов'язками. Це – з одного боку.

Але з іншої – з точки зору відносин між Росією і США, з усіх ключових питань, ця зустріч стала повним провалом. Тому що Трамп все-таки розуміє, що якісь особисті знаки уваги він може Путіну надати, але варто йому зробити крок до угоди з Путіним, перш за все щодо України, це буде зустрінуте з обуренням більшості істеблішменту. До речі, щодо України чи не в якості досягнення в Москві відзначили, що США призначили спеціального представника щодо України. Але кого? Це колишній представник США в НАТО, близький співробітник Маккейна. І негайно після саміту він поїхав до Києва разом з Тіллерсоном ще раз підтвердити позицію США щодо підтримки територіальної цілісності і суверенітету України. Тобто ніяких очікуваних Москвою зрушень у двосторонніх відносинах з США не відбулося. Але зі своїм внутрішньополітичним завданням в самій Росії Путін впорався.

Водночас, навіщо це було Трампу – найбільша загадка. Що його змушує весь час робити якісь подарунки Путіну? Тепер йому в Вашингтоні доводиться відмиватися від усього, що там сталося. Це і є найбільша загадка: що змушує його підігравати Путіну – дурість або якісь більш серйозні причини, компромат або ще щось. У міру своїх можливостей він робить щось приємне для Путіна, але цей захід не такий великий. У Москві ж вважали, що достатньо допомогти одній недалекій людині стати президентом і всі питання вона вирішить. Але в США президент має досить обмежену владу і не може запропонувати Москві нічого серйозного.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...

"Гуманизм привел к массовой бойне": Пропагандист Кремля пожалкував, що по Донбасу не вдарили ядерною зброєю

четвер, 25 квітень 2024, 19:42

Російський пропагандист вважає, що давно треба було завдати ядерного удару по Україні. Мовляв, тоді б "усього цього не було". Про це пише журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. Йдеться про Z-блогера Владислава ...