Хіти тижня. Полонених росіян піддали страшній страті: "Похоже, что двое из трех сожженных были именно военными-спецназовцами", – Несміян

У терористів «Ісламської держави» зовсім інші підходи ставлення до полонених, зовсім не такі, як в українців.

Бойовики ІДІЛ спалили росіян живцем. Ілюстрація: соцмережі.

Два роки тому, коли Росія офіційно взяла участь у громадянській війні в Сирії, багато хто говорив одну просту річ – з російськими військовополоненими там не будуть так няньчитися, як в Україні. І це було очевидно, адже у терористів «Ісламської держави» зовсім інші підходи до полонених, а від розлючених бомбардуваннями ВКС РФ повстанців жалості також не доводилося очікувати. І ось настав той день, коли з телеекранів до росіян звернулися їхні співгромадяни, полонені за сотні кілометрів від рідних Домодєдово і Ростова. За деякими даними, полонених росіян спалили заживо. Про загибель одного і захоплення двох російських найманців в полон в сирійському місті Дейр-ез-Зор з посиланням на інформацію розвідувальної організації SITE, повідомило «Информационное сопротивление». Патріоти України пропонують вам ознайомитися із статтею на цю цікаву та актуальну тему, яка була оприлюднена на сайті видання crime-ua.com

Відео з полоненими росіянами оприлюднило підконтрольне бойовикам новинне агентство Amaq. Воно стверджує, що захисників «русского міра» на «далеких підступах» взяли в полон 22 вересня під час боїв за сирійське місто Дейр-ез-Зор.

На відео один з чоловіків називає себе Заболотним Романом Васильовичем, 1979 року народження. Він каже, що народився в селищі Рассвет Аксайського району Ростовської області.

За його словами, поряд з ним сидить Цуркану Григорій Михайлович, 1978 року народження. Один з російських полонених, як повідомив в Тwitter блогер під ніком Necro Mancer, раніше брав участь у війні проти України на Донбасі. Зокрема, блогер знайшов і оприлюднив інформацію, що підтверджує причетність до війни на Донбасі Руслана Заболотного.

Його подільник – Григорій Цуркану, житель міста Домодєдово – числиться в рядах російської організації ветеранів неоголошених війн «Боевое братство».

Цуркану, до потрапляння в полон вже доводилося «боротися з тероризмом на далеких підступах» в Сирії.

Показово, але в соцмережах знайшвося доказ, що Цуркану виконував бойові завдання в Сирії до офіційного оголошення Кремлем своєї участі в конфлікті.

«Що цікаво, на 16/02/15 вже учасник бойових дій в Сирії. Офіційно РФ почала там операцію 30/09/15, якщо я не помиляюся », – звернув увагу блогер. Цей феномен, в інтерв’ю «Радио Свобода» пояснив рідний брат Григорія – Роман Цуркану.

За його словами, Григорій як найманця «Славянского корпуса», а потім ПВК «Вагнера», регулярно, з приїздами на відпочинок додому, воював в Сирії з 2012 року. Роман Цуркану також повідомив, що його брат також двічі був в «відрядженнях» на Донбасі.

«Брат мне говорил, там тысячи наших ребят погибли… Им предлагали в группу какого-то спеца ГРУ как командира. Потом он заходил напрямую, сами ЛНРовцы приглашали, руководство «ЛНР». А потом их оттуда выдворили. Я даже не знаю, как сказать… это все грязно. Там ФСБ деньгами занимается, отмыванием, крышует там бандитов. Это просто грязь полная», – уточнив Роман Цуркану.

Як повідомив у своєму «Живом журнале» російський політолог і блогер, що раніше активно підтримував війну на Донбасі, але потім різко поміняв «орієнтацію» і почав таврувати владу РФ ганьбою, Анатолій Несміян, який більше відомий під ніком «Ель-Мюрід», повідомив, що полонені росіяни Цуркану і Заболотский вже страчені в місті Меядін.

«В Меядин свозят всех, похоже, россиян. Там же и казнят. По тем сообщениям, которые проходили (хотя с подтверждениями, понятно, сложно), всего пленных и казненных от семи до девяти человек. Кто из них наемник, кто – федеральный военный, сказать сложно. Похоже, что двое из трех сожженных, о которых информация была вчера, были именно военными-спецназовцами», – написав Несмиян.

Він також оприлюднив попередні дані про втрати російського угруповання в Сирії. «Разгром, который учинил ИГИЛ в течение последних четырех дней, выливается и в такие сцены и события. Помимо пленных, есть и потери убитыми с российской стороны. Сколько их, учитывая охват событий на 120-150 километрах, сказать очень сложно. По всей видимости, не менее 20 убитых. Верхний потолок – примерно до 50», – зазначив «Ель-Мюрід».

Як повідомлялось раніше, 22 вересня, коли потрапили в полон Заболотний і Цуркану, в Сирії загинув командир 61 окремої "Киркенесской Краснознамённой бригады морской пехоты Северного флота" полковник РФ Валерій Федянін. А 23 вересня, в Сирії загинув колишній командувач 1-м армійським корпусом російських окупаційних військ на Донбасі генерал-лейтенант ЗС РФ Валерій Асапов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...