Хіти тижня. "ПП і його кум багато приклались, щоб витягти мене з луганського полону, я їм дуже вдячна, але правда в цьому випадку дорожча", - Настя Станко

На думку журналістки, Україні не потрібно міністерство інформації чи правди, Україні треба трохи клепки в голові, організаторських здібностей і вміння комунікувати.

Про це у своєму блозі пише журналістка Настя Станко, передають Патріоти України.

"Я пригадую, як провела день Незалежності. В Курахово на базі "Донбасу". Там один з бійців поділився ідеєю: агітмашина з генератором, мегафоном на ній, листівками/газетами та можливістю заряджати багато телефонів. Їхати нею за батальйонами, котрі проводять зачистку в містах. І ставати нею десь, де ловить зв'язок, оскільки світла нема переважно в таких містах – то люди б підходили, заряжали б телефони, дзвонили і отримували б інформацію від солдатів. Я подумала ще тоді, що хороша ідея, подумала, де шукати спонсора, але потім ми всі не могли доїхати до цього Іловайська і далі вже всім стало не до того.

Якось за місяць до того моя колега Наталка Гуменюк повернулась із щойно звільнених Лисичанська і Сєвєродонецька. Звільнення власне і відбувалось на її очах. Вона, приїхавши, розповідала, що люди по три доби не виходили ще з підвалів після звільнення міста. Просто не знали, що воно звільнене. Наталка казала тоді: ну хоча б банально мегафон, в який би хтось говорив: люди, виходьте, місто звільнене.

На моїх очах відбувалось звільнення Станиці Луганської. За спецназом, що займався так званою зачисткою їхали лише ми – журналісти. Більше нікому не було діла до людей, котрі там – в місті.

На фільтраційному пункті в Щастя часом просто приїздили люди в двох халатах на собі і з паспортом. І в шоці. В їхню хату годину тому попала міна. На паркані біля цього прийому нових переселенців було написано телефон психолога. Я так собі і уявляла, як ця жіночка в двох халатах сама набирає для себе психолога.

Але я також бачила, як солдати діляться їжею з місцевими, котрі не отримують кілька місяців пенсій, а місцеві в свою чергу перуть їхній одяг. Здається, це і називається комунікація.

Я також бачила, як в тій самій Станиці в лікарні (тоді вона ще працювала), де лежали лише поранені місцеві – солдати зробили казарму. А в хірургії в одній з палат тюрму. Це не називається комунікацією. Особливо, якщо 95 відсотків тамтешнього населення цих солдат ненавидить.

Я це все до чого веду? Та до того, що Україні не потрібно міністерство інформації чи правди, Україні треба трохи клепки в голові, організаторських здібностей і вміння комунікувати.

Але стоп! У нас же це все є. Ми якось порозумілись, кому скільки і яких касок треба, знайшли їх десь в Німеччині, перенесли на собі через кордон, і так само бронижилети знайшли, ми знайшли ще мільйон всього, ми розгрузки самі пошили – правильні, перешивали, щоб підходили для всіх їхніх гранат. Ми знайшли і столи операційні і навіть рефрижиратори. Ми все це за свої гроші зробили, ми зібрали рекордну суму смсками на гарячій лінії міноборони, бо ж в держави нема, бо в нас скрутне становище.

Але знову стоп! Яке скрутне становище? Ми ж створюємо нове міністерство з усіма підрозділами своїми в усіх областях. Як же це нема грошей? Скажіть це тепер бабусі, котра половину пенсії віддає на АТО.

Я от думаю, а може це в нас просто в організаторах не ті? І розподіляють просто все не ті?

Ви можете мені дорікнути, що мовляв так не варто писати, не треба розхитувати човен, бо це ж бойовий дух понижує та й взагалі не про всю правду треба говорити в стані війни.

Так то воно так, але правда насправді одна. Це дійсно війна. Не АТО. Війну розпочала Росія. А ми захищаємось на своїй землі. І відступати нам нікуди. Тому з бойовим духом проблем не буде, їх і нема.

Все інше, окрім цієї правди – це просто інформація, яку можуть чесно і неупереджено доносити лише вільні медіа без всяких там додаткових міністерств.

Поезидент Петро Порошенко і його кум Юрій Стець багато приклались, щоб витягти мене з луганського полону, я їм дуже вдячна, але правда в цьому випадку дорожче. Не плутати з Міністерством правди."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не просто повідомлення про в'їзд в область": Активісти пофарбували стелу на в'їзді в Донецьку область із написами захисників, в соцмережах відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 20:27

Активісти пофарбували стелу на в'їзді в Донецьку область, на якій роками військові залишали автографи. Відео опублікували на Instagram-сторінці "Типичный Покровск | Донбасс" 14 квітня, передають Патріоти України. Волонтери познімали наклейки й зафарбув...

РосЗМІ приписали українським спецслужбам "замах" на Шарія, в ГУР Міноборони відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 19:29

В Головному управлінні розвідки назвали «звинувачення» в організації нападу на підозрюваного у державній зраді проросійського блогера Анатолія Шарія у березні цього року черговими вкидами російських пропагандистів. Про це у коментарі NV сказав представ...