Хіти тижня. Рішення Держдуми РФ щодо громадянства свідчить про наміри Кремля вивести свої війська з Донбасу, - Небоженко

​Політолог вважає, що Україна не зможе протистояти рішенням Росії про публічну відмову від громадянства.

Віктор Небоженко. Фото:Антикор

Рішення Держдуми РФ щодо спрощеної процедури отримання українцями російського громадянства свідчить про наміри Москви вивести свої війська з Донбасу і убезпечити сепаратистів від залучення до відповідальності в Україні. Про це УНН повідомив політолог Віктор Небоженко, передають Патріоти України.

"Це (рішення Держдуми РФ щодо спрощеної процедури отримання українцями російського громадянства - ред.) пов'язано з тим, що Росії доведеться скоро віддавати Донбас. Там дуже багато людей, у яких руки замазані в крові під час війни в Україні. А зараз вони отримають за прискореною схемою паспорти РФ і їх не можна буде притягати до відповідальності за українськими законами", - повідомив Небоженко.

Він зазначив, що таким чином Росія намагається "прикрити своїх", які воювали на боці РФ. "Що тут може зробити Україна - нічого. Тому що вони будуть захищені громадянством Росії", - зазначив політолог.

Небоженко також зазначив, що це "сильне рішення, яке говорить про те, що Росія збирається вивести свої війська з Донбасу, але при цьому вона хоче, щоб не було репресій проти сепаратистів".

"У них у всіх буде громадянство Російської Федерації", - пояснив він.

Як відомо, Державна дума РФ прийняла в другому читанні законопроект, згідно з яким українцям, щоб отримати паспорт Росії, потрібно відмовитися від українського громадянства і принести присягу РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...