Хіти тижня. Сурков "вмиває руки": Горбулін проаналізував останні провали ОРДЛО

Хаотичні рухи, які можна спостерігати в останні кілька місяців серед ватажків "ДНР" і "ЛНР", показують, що організатори та ідеологи побудови цих утворень кинули цих громадян на волю розвідувально-контррозвідувальної спільноти РФ.

Володимир Горбулін

Про це в своїй статті для "Дзеркала тижня" пише колишній співробітник конструкторського бюро "Південне" (1962-1977), екс-секретар РНБО України (1994-1999), віце-президент Національної академії наук, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, передають Патріоти України.

Він зазначає, що відчайдушна спроба ватажка терористів "ДНР" Захарченка знову "поговорити про Малоросію" була настільки беззмістовною, що викликала жорстку реакцію навіть у Москві.

"Що, втім, не означає, що і ця самодіяльність у перспективі не буде використана Кремлем проти України - хоча зараз тему "законсервували", проте в разі потреби її завжди знову можуть пустити в хід", - наголошує експерт.

Тим більше, продовжує Горбулін, що за цими абстрактними розмовами про "перезапуску проекту української держави" вгадується реінкарнація однієї зі старих стратегій Кремля: нав'язування і українському, і міжнародному товариству ідеї про "боротьбу двох держав", що претендують на одну і ту ж територію.

"З різними картинами майбутнього. І нічого, що Захарченко в принципі нездатний сформулювати щось більш складне, ніж наказ про експропріацію майна місцевих бізнесменів, а його історичні пізнання (особливо про "концтабори в Рейк'явіку") вже давно епатують суспільство. Захарченко потрібен не для того, щоб думати, а для озвучування того, що йому скажуть. а політичний куратор російської агресії проти України Сурков цілком у змозі думати на кілька кроків наперед. Навіть якщо припустити, що він поки відпустив лідерів "ДНР/ЛНР" у вільне плавання", - зазначає Горбулін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: