Хіти тижня. ТОП-5 ненависників України: Кого втратила Росія в 2017 році (фото)

Журналісти зібрали список найвідоміших росіян, які ненавиділи Україну і померли в минулому році.

2017 рік забрав життя відомих російських акторів і цивільних діячів, які відкрито підтримували анексію Криму й агресію Володимира Путіна на Донбасі. "Обозреватель" вирішив нагадати, кого з тих, хто висловлювався проти України, у році, що минув, не стало в живих, повідомляють Патріоти України.

1. Євген Євтушенко - відомий російський поет.

Свого часу він заявляв, що стурбований тим, що у стосунках між Росією та Україною зникає слово "братство". Однак взаємозв'язку з окупацією Криму і війною на Донбасі літератор не бачив - на його думку, всьому виною "націоналізм".

Незабаром він на підкріплення своєї позиції ще й написав вірші про звірства "київської хунти".

2. Михайло Задорнов - російський письменник-сатирик, драматург і гуморист.

В останні дні свого життя він відкрито виступав на підтримку агресії на Донбасі та всіма способами показував, як ненавидить Україну.

У своїх виступах сатирик неодноразово негативно висловлювався про українців.

Найцинічною була його фраза про катастрофу малайзійського "Боїнга" над Донбасом. Тоді сатирик заявив: "Він упав, тому що був важчий за повітря".

Уже після смерті оглядач Ігор Левенштейн написав "відповідь" на цей цинізм. "Він помер, тому що з опухлим мозком не живуть", - іронізував він.

3. Леонід Бронєвой - актор, народний артист СРСР.

Він одним із перших російських акторів у 2014 році виступив за анексію Криму.

Тоді, у коментарі одному з російських видань, він сказав, що повністю схвалює дії глави РФ Володимира Путіна в Україні.

"Я завжди був за Путіна, - зізнався Бронєвой. - Багато років тому я був у Кремлі та сказав Володимиру Володимировичу, що якщо буде потрібно моя допомога, то я готовий. Я людина слова і звик його тримати".

Після цих висловлювань він потрапив до "чорного списку" України, проте це його не зупинило. Актор висловлював відкриту симпатію владі, що втекла з нашої країни після Майдану.

4. Олексій Петренко - радянський і російський актор театру та кіно.

Актор вважав, що Україна цілком залежна від США. Саме на цій тезі будувалися всі його невтішні висловлювання.

Так, у 2017 році в інтерв'ю виданню "Аргуметом і факти" він заявив:

"Якщо український народ вижене вчителів своїх нинішніх - американців - і почне думати самостійно, тільки тоді він стане жити нормально... Я впевнений, що США просто використовують у своїх брудних іграх Україну. Жадібність - ось що це! А ще - підлість. Американці прекрасно бачать, у якому несприятливому становищі знаходиться простий український народ, і користуються цим. Наші друзі в лапках усе робили для того, щоб зруйнувати пам'ять про те, що колись ми - росіяни, білоруси та українці - були єдиною великою країною. Забуття, пропаганда чужих цінностей і породили відродження фашистських розмов. Ярий, шалений націоналізм - завжди батько фашизму".

5. Олексій Баталов - актор, народний артист СРСР.

Він підтримував анексію Криму й дякував за "повернення" півострова "абсолютному молодцю" Володимиру Путіна.

"Зараз мені вже років багато, так що не знаю, чи поїду цього разу, але чудово, що у нас знову є Крим! Я не кажу про всякі військові інтереси - це інше. Я просто говорю про людей. І спасибі за це одному людині, якій ми зобов'язані цим - він абсолютний молодець", - заявив він після крадіжки Росією півострова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...