Хіти тижня. "Українську територію просто так віддали", - журналіст про те, як Пустовойтенко та Кучма "подарували" стратегічну ділянку Молдові

Валерій Пустовойтенко з Кучмою у 1999 році подарував сусідній Молдові село Джурджулешти, в результаті чого Україна втратила сухопутне сполучення з Української Бессарабії з Румунією.

Валерій Пустовойтенко. Фото:persons-info.com

"Знаєте, кого найбільше не люблять на Західній Бессарабії? Пустовойтенка." Про це пише у своєму Facebook журналіст, письменник, мандрівник, творець проекту Ukraїner Богдан Логвиненко, передають Патріоти України, продовжуючи:

А знаєте, чому? Бо він подарував сусідній Молдові село Джурджулешти. Він і Кучма. Просто взяли і подарували у 1999 році. Молдовани просили 200 метрів землі, щоб побудувати термінал для виходу через Дунай в Чорне море. А Пустовойтенко подарував 480. 480 метрів берегової лінії, частину села і плантації виноградників.

Що від цього втратила Україна крім території?

1. Сухопутне сполучення з Української Бессарабії з Румунією.

2. Порт в Рені. Тепер раніше величезний порт розкрадений вже практично повністю, оскільки до Джурджулешти підходить залізниця, а до порту в Рені залізничне сполучення йде лише через Молдову. Ця територія занепадає.

3. Молдова, а не Україна залучила інвестиції в порт, який тепер успішніший за будь-який український порт на Дунаю за показниками зростання, до нього навіть проведено 50 кілометрів залізниці. Молдова зробила вільну економічну зону.

Що отримала Україна?

1. Дорогу біля села Паланка. Так, тільки дорогу, оскільки Молдова відмовилася віддавати землю в районі Паланки, запевняючи, що їхню територію можна змінювати тільки після загального референдуму, який, звісно б, відбувся б не на користь України. Отже Пустовойтенко і Кучма змогли віддати село і узбережжя Дунаю без референдуму, а Молдова без референдуму не змогла навіть землею під дорогою пожертвувати.

2. А от друге треба ще пошукати. От, через 10 років після підписання угоди, в 2009-му, Валєрпалич хвалиться в інтерв'ю газєті Факти: "Мы жили в самом центре Канн, в гостинице Маджестик, которая расположена рядом с дворцом, где проходят кинофестивали. В этой гостинице останавливаются все звезды. Мы жили в двухкомнатном номере. Обслуживание на высшем уровне. Особенно понравилось море. Оно на Лазурном берегу Франции теплое, спокойное. В отличие от нашего Черного моря в Крыму: то вода холодная, то ветер…"

Ви зрозуміли, чому українську територію просто так віддали? Чорне море просто не таке привабливе як Лазурне. Валєрпалич був радником Януковича, а у 2016 році він отримав медальку вже від іншого президента. Він продовжує жити в країні, яку зрадив, і отримувати українську пенсію. В Ренійському районі цього феномену зовсім не розуміють.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...