Хіти тижня. "Злочин століття: Хто вкрав коштовностей на мільйони із ЦУМу в Донецьку?" - блогер

За цей злочин, якщо швидко втекти, у Росії нічого не буде. Місцеві ж навряд чи наважились на подібне.

ЦУМ в Донецьку. Фото: соцмережі.

"Мешканці ще мирної шахтарської столиці пам'ятають ЦУМ як будівлю із магазинами для досить небідних людей. Після російської окупації майже нічого в цьому магазині не змінилося, тільки майже всі точки тепер мають власників", - пише Олексій Чибісов у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"У четвер вранці працівники ЦУМу були неприємно здивовані, виявивши, що у ньому пограбували одразу два відділи із ювеліркою. Винесли десятки кілограмів золота та численні вироби з діамантами. Вартість награбованого сягає 120 мільйонів рублів, то ж у "дирі" одразу почали казати про злочин століття.

Якщо аналізувати "офіційні" дані терористів, то зловмисники, скоріш за все, сховалися у підвалі приміщення, а потім пошкодили системи сигналізації та камери спостереження. Після цього вони вдерлися до відділів та не спішно спакували майно в сумки. Діяли ретельно, не залишивши жодного ювелірного виробу з золота та інших коштовностей, не брали тільки срібло.

Ніяких коробочок не чіпали, знімали одну сережку за іншою, то ж тільки за приблизними розрахунками злочинці провели у залах більше двох годин. Ніяких слідів вони не залишили, тож діяли досить професійно.

Найманці Кремля чи просто відчайдухи?

Хто ж це зробив? Треба одразу зауважити, що попри всі заяви "поліції" недореспубліки, терористи одразу ж почали штормити своїх же поплічників. Так, для проформи допитали співробітників ЦУМу, але ж справа в тому, що у "ДНР" воює принаймні тисяча найманців Путіна, які раніше сиділи за ґратами через пограбування. Кожен з них одразу підпадає під підозру.

Версію із власниками, які пограбували самі себе заради страховки, терористи одразу відмели. Бо в "ДНР" майно не страхують, як це роблять у цивілізованих країнах. Які можуть бути страховки у "дирі"? Власників, які щомісяця віддають терористам чималі кошти у вигляді "податків" та данини "за безпеку", просто нахабно пограбували. При цьому зробити це могла не окрема група відчайдух-бойовиків, а елітні злочинці, які підконтрольні верхівці "ДНР".

Адже як ще можна пояснити, що грабіжники продумали всі деталі злочину, але не подбали про збування поцупленого? Зараз у недореспубліці ретельно обшукують всі автівки, які їдуть до Росії та на підконтрольну Києву територію.

Місія "вивезти награбоване"

Втім, продавати награбоване будуть лише у Росії, адже через українські КПВВ вивезти коштовності на більш ніж 50 мільйонів гривень важко, а перевезти їх потім до країни-агресора через офіційний кордон – ще складніше.

Інша ситуація із непідконтрольною ділянкою. Скажімо, відвезе все якийсь Пушилін зі своєю охороною та спокійнісінько продасть десь у Москві. Оглядати кортеж "ватолідера" ніхто не буде. Звісно, версія про те, що це зробили "зальотні" росіяни, теж має право на життя.

Принаймні, де ж іще промишляти пограбуванням, як не у "республіках"? За цей злочин, якщо швидко втекти, у Росії нічого не буде. Місцеві ж навряд чи наважились на подібне. По-перше, надто небезпечно діяти під час комендантської години, яка створена лише для того, щоб терористи відловлювали "порушників" та самі могли творити безлад без зайвих свідків.

До того ж, якщо б грабіжників все ж таки спіймали, а вони виявилися б "військовими "ДНР", домовитись із терористами вони б, швидше за все, змогли. Чого не скажеш про мирних мешканців. Їх спочатку катували б ті, хто "кришує" ЦУМ, а потім розстріляли б за законами військового часу".

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...