"Холодницький заявив, що копняк від посла США - це втручання у внутрішні справи України. А постачання озброєння армії - не втручання?" - Фурса

Якби Україна була під зовнішнім управлінням США, то зараз би не стояло питання з верховенством права і свавілля силовиків.

Сергій Фурса. Фото: Фейсбук.

"Холодницький заявив, що чарівний копняк, який прилетів йому від посла США, – це втручання у внутрішні справи суверенної держави. Отже, постачання озброєння українській армії – це не втручання, а спроба прибрати корупціонера – це вже втручання", - пише фінансовий аналітик Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"І тут ще питання: що важливіше для боєздатності української армії – Javelin чи Холодницький, який стоїть на біржі праці. А ще краще – який шиє серветки у місцях не дуже віддалених. Але це вже фантастика. Або казки.

Так, США втручаються у справи суверенної держави. І хотілося б, щоб вони могли втручатися набагато вагоміше. Тому що коли у них було дійсно зовнішнє управління, вони так навтручалися, що вийшли Німеччина та Японія, провідні економіки світу. Тому що є держави, у внутрішні справи яких треба втручатися. Бо там усе погано. Бо система сама себе не виправить. Системі це нецікаво. Їй і так добре. І неможливо боротися з корупцією під її керівництвом. Саме для цього і потрібна зовнішня сила. Незалежна від українських розкладів.

Усі реформи, проведені в Україні, крім децентралізації, було проведено під тиском кредиторів. Із тим самим "втручанням у внутрішні справи". Коли втручалися США, то закривали корупційні схеми. І сьогодні, наприклад, співвідношення статків доларових мільярдерів України до розміру ВВП становить 11%. А 2013 року ця цифра дорівнювала 18%. А 2011 року вага одного Ахметова була приблизно 11%. І нам потрібне таке втручання. Тому що іншої сили, яка може змінити Україну, просто немає. Якщо ви, звісно, не готові чекати 300 років.

Так, Байден фактично наказав звільнити Шокіна. І це добре. Тому що здоровий глузд не працює щодо українських прокурорів. І потрібен був стусан від Байдена. Так, МВФ фактично змусив націоналізувати "Приват". І це добре. Бо інакше ця піраміда досі працювала б і пилосмок висмоктував би гроші з української економіки.

Так, саме США зараз змушують викинути Фірташа з української енергетики, покінчивши з монопольним домінуванням його облгазів. І це добре, тому що самі українці на таке не здатні.

Якби Україна була під зовнішнім управлінням США, то зараз би не стояло питання з верховенством права і свавілля силовиків. Наприклад. Давно був би ринок землі. Наприклад. Ми б давно реалізували за рік програму МВФ і вже купалися б в іноземних інвестиціях, що відбивалося б у зовсім інших цифрах зростання економіки і доходів населення. Але, на жаль, США лише іноді дають копняка. І завдяки важелю кредитів здатні впливати на ухвалення рішень. А потім спостерігають, як українські корупціонери намагаються відіграти зміни назад. І коли вони це бачать, то дуже зляться. Дуже зляться. І ми чуємо заяви посла. Які не дипломатичні, але дуже доречні. А у когось заморожують рахунки. Але про це ми вже не чуємо.

Тому так, це втручання у справи суверенної держави. І це добре. Тому що наше болото треба осушити. Але жаби ніколи не перетворять болота на озеро, бо їм цього не треба. Тому що в озері добре іншим звірам. І людям. А жабам добре в болоті".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...