Хотіли, як краще: У закарпатському містечку встановили вказівник із помилками (фото)

У Хусті з’явилися таблички із назвами міст-побратимів та відстанями до них, але...

Вказівник у м.Хуст на Закарпатті. Фото: zakarpatpost.netНещодавно в Хусті біля краєзнавчого музею з’явився вказівник із назвами міст-побратимів та відстанями до них. Зроблено його гарно і акуратно, проте із помилками, повідомляють Патріоти України з посиланням на zakarpatpost.net. Наприклад, Словаччину двічі названо Словакією.

Спочатку усе було добре і хустяни фотографували знак та виставляли фото у соцмережах, дехто нахвалював владу за те, що вона так багато робить для блага рідного міста, дехто пишався, що Хуст має стільки міст-побратимів у Європі… Хоча насправді самі мешканці міста від цього якихось благ не відчувають, але все ж комусь було приємно.

Ейфорія тривала до тих пір, поки уважні містяни не розгледіли помилки. Після цього в Інтернеті почалися жваві дискусії, а виконавець пообіцяв переробити вказівник. Та навіть після того, коли прозвучала фраза, що за державні кошти влада могла б виконувати свою роботу якісно, знайшлися захисники, які наголошували, що добре, що взагалі для хустян щось роблять і критикувати нікого не потрібно.

Ще прозвучала теза про те, що хустяни повинні пишатися тим, що для них у місті так багато зроблено, мовляв, в Ужгороді не робиться взагалі нічого. На жаль, дехто з довірливих хустян у таке навіть повірив, адже роками не виїжджає за межі рідного міста і не бачить, скільки подібних вказівників у столиці Закарпаття та й загалом у інших закарпатських містах як багато зроблено без зайвого піару. Навіть у маленьких Тячеві та Виноградові, не кажучи вже про Ужгород.

До того ж ужгородці багато пишуть про транспортні проблеми, але їм не відомо, на яких маршрутках їздять хустяни. У окремих із них замість сидінь взагалі встановлено стільці, точніше – кухонні табуретки, а самі автобуси ще радянські і страшенно застарілі.

Також ужгородці обурюються з приводу реконструкції площі Петефі, яка почалася восени минулого року. Хустяни цю фразу підхопили, але забули при цьому, що ремонт центральної частини у них самих тривав більше п’яти років.

Крім того, як справедливо зазначив дехто з хустян, хоч у місті підсвічено руїни замку, та деякі вулиці вночі потопають у темряві, а самі містяни ходять, спотикаючись об гравій навпомацки ділянками дороги, які десятиліттями не ремонтуються, у дощову погоду блукаючи величезними озерами-калюжами. Тож чи варто настільки фанатично радіти єдиному туристичному вказівнику, та ще й зробленому з помилками?

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...