Хто знову ліпить з України та Росії "братні народи"

Російська пропаганда, схоже за все, змінила тактику щодо України.

Ілюстрація:24tv.ua

"Вже сьогодні в мережі Інтернет, з вуст деяких відомих блогерів і пропагандистів, можна почути риторику щодо прощення Росії та "братські народи"." Про це пише в одній з рубрик видання depo.ua Андрій Коваленко, передають Патріоти України.

Ми більше не "хунта", не "фашисти-бандерівці" - потроху знову стаємо "братнім народом". Так кажуть у Росії. Російська пропаганда, схоже за все, змінила тактику щодо України.

Ідеологія "братських народів" України та Росії, яка була актуальна після розвалу СРСР та до анексії Криму і війни на Сході, отримує друге дихання.

З вуст Володимира Путіна "братська Україна" пролунала в жовтні. Щоправда тоді він говорив, що країна наша братська, але з цією владою - небезпечна.

Про любу Україну нещодавно сказав і Патріарх Кирил: "Для мене Україна - це теж саме, що і Росія. Там мій народ, Церква, яку Господь благословив мені в цей історичний період часу очолювати".

Історія з українським Генічеськом, якому з подачі російської пропаганди газ "поставляв Путін", - черговий жест "порятунку від росіян". Принаймні російські ЗМІ розтиражували це так, що, мовляв, "Росія допомагає Україні пережити морози".

Тим часом в Інтернет можна знайти багато дискусій на тему примирення. "Україна повинна пробачити Росію". Такі думки лунають з вуст багатьох блогерів. У голови українців закидається стара думка про "братів". І така тактика є досить логічною з точки зору наших сусідів.

Російська кампанія у Сирії, а також протистояння з Туреччиною, - теми номер один. Саме тому з російських ЗМІ зникли новини про "хунту". Також російська верхівка зрозуміла, що силою здобути Україну не вийде - потрібно підключати пропаганду і обробляти населення старими перевіреними байками про "братні народи".

Головні меседжі, які лунатимуть у найближчі місяці та роки - ми вас любимо, воювати не хотіли - це все політики винні, ваші, звичайно.

Перший удар пропаганди буде зосереджений по українських областях, де багато населення мають проросійські настрої: Запорізька, Одеська, Дніпропетровська, Харківська області, Луганщина та Донеччина. Також не слід відкидати Херсонську та Миколаївську області.

Є також певні сили, які свідомо чи несвідомо допоможуть повірити у цей меседж. Так чи інакше миротворча риторика ахметівців стосовно повернення на Донбас того самого "Шахтаря" чимось вписується у схему росіян. Чим? Та хоча б тим, що "опозиціонери" та ахметівці досі відкрито не визнали, що до війни призвели дії Росії.

Український "Мінстець" та ЗМІ мають вже зараз розпочинати діяти, нагадуючи про тисячі загиблих у війні на Донбасі, анексію Криму та приналежність "воїнів-терористів" до Росії. Також потрібно приділити велику увагу культурі. Український артист, приїхавши у якесь містечко під Харковом, де сумують за СРСР, може своїм виступом закохати в Україну тисячі людей.

Забити людям голову ідеями "братніх народів" навіть після вбивств дуже легко. Згадайте хоча б радянську пропаганду, яка змогла перекреслити вбивства українських патріотів та навіть Голодомор.

У ірландців є стара приказка "В житті треба боятися лише трьох речей - копит коня, рогів бика та посмішки англійця". Для українців ця народна мудрість залишається особливо актуальною.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Кремль намагається зробити натяк: Навіщо РФ оголосила в розшук Зеленського, Порошенка і Павлюка - політолог

неділя, 5 травень 2024, 12:44

Політолог Ігор Рейтерович в ефірі Radio NV пояснив, навіщо Росія оголосила в розшук президента України Володимира Зеленського, п’ятого президента Петра Порошенка, а також командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександра Павлюка, передають ...

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...