Хтось у "конторі" нагрів на цьому руки: Лещенко закликає на мітинг під СБУ через здирницькі ціни на автогаз

Акція протесту анонсована на 30 серпня.

Про це нардеп повідомив на Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Друзі, ви це серйозно? Ви збираєтеся пробачити Медведчуку і Порошенко вкрадені у вас прямо з кишені 5 гривень на кожному літрі скрапленого газу? Якщо вам не подобається бути дійною коровою для путінського кума і його українського даху, приходьте 30 серпня на акцію протесту показати їм своє презирство. Збір о 10 ранку під СБУ, мародерство якої і стало прелюдією нинішнього колапсу", - написав нардеп.

Мітингувальники вимагатимуть позбавити СБУ функцій у сфері боротьби з корупцією - ліквідувати управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю. Таким чином мітингувальники хочуть "позбавити СБУ можливості знищувати бізнес".

Також на мітингу вимагатимуть звільнити заступника голови СБУ Павла Демчину та міністра економіки Степана Кубіва.

За словами організаторів мітингу, Демчина і Кубів "сприяли штучній монополізації ринку скрапленого газу компаніями Медведчука і голови АМКУ Терентьєва, який не забезпечив відповідної реакції на таку монополізацію та зловживання монопольним становищем".

Також мітингувальники будуть просити НАБУ розслідувати монополізацію ринку скрапленого газу.

Крім Лещенка, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм прогнозує початок в Україні "газового бунту" через подорожчання пропан-бутану на автомобільних заправках.

"Якщо я правильно все розумію, нас чекає газовий бунт... Ще в понеділок я заправлявся по 11,30 грн, а на трасі можна було і дешевше. Але в середині минулого тижня ціна на пропан-бутан різко зросла — спочатку до 12,90-13,30, потім до 14,30, наприкінці тижня він вже коштував майже 15,00, а от тільки що заправився по 15,99! Разом: +40% в ціні менше ніж за тиждень! При цьому доходить інформація, що десь ціна перевалила за 17", — написав Найєм.

Сьогодні депутат написав, що ціна на автогаз підвищилася до 18 грн. Зазначимо, що за останній місяць на українських заправках середні ціни на скраплений газ підвищилися на 37%. Основною причиною називали брак ресурсу.

Як повідомлялося, Росія припинила постачання скрапленого газу в Україну. Перший віце-прем'єр, міністр економрозвитку і торгівлі Степан Кубів доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Державній регуляторній службі, Державній фіскальній службі (ДФС) та Антимонопольному комітету України (АМКУ) вивчити причини подорожчання скрапленого газу.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...