Кілька найкрасивіших місць на планеті, які ми скоро втратимо назавжди

Через діяльність людини природа несе непоправні втрати.

Фото від uainfo.org

На нашій планеті існує величезна кількість неймовірно красивих природних об'єктів. Однак деякі з них з кожним роком все ближче і ближче до зникнення. Патріоти України з посиланням на Нескучные новости пропонують побачити 16 місць, які зникнуть в найближчі 100 років.

Сейшельські острови

Популярні острова близько Мадагаскару регулярно приваблюють тисячі туристів з усіх куточків земної кулі. І в той же час, мало кому відомо, що вже в найближчі 60-110 років Сейшельські острови повністю зникнуть. Причиною тому є ерозія берегів.

Руїни цивілізації Майя в Національному парку Тікаль, Гватемала

У Національному парку Тікаль знаходяться таємничі руїни, які залишилися нам від цивілізації Майя. Через грабунки і спалювання лісів цей шматочок історії може бути знищений навіть в самий найближчий час.

Мангровий ліс Сундарбан, Індія і Бангладеш

Сундарбан є найбільшим лісом з мангровими деревами в світі. Тут мешкає безліч унікальних видів рослин і тварин, які знаходяться під постійною загрозою зникнення. Знелісення і забруднення призвели до ерозії берегів, що і знищить в найближчі 100 років цей ліс.

Льодовики Патагонії, Аргентина

Одним з найкрасивіших місць в світі є льодовики Патагонії. На превеликий жаль, низька кількість опадів, як і підвищення температури не йдуть на користь льодовикам. Як результат, льодовики постійно скорочуються.

Зовнішні мілини, Північна Кароліна

Смуга піщаних островів Зовнішні мілини знаходяться біля берегів Північної Кароліни. Сьогодні ці острови знаходяться в процесі руйнування, ставлячи під загрозу маяк мису Хаттерас, який був побудований ще в 1870 році.

Ліси Мадагаскару

Через часті пожежі та масове обезліснення ліси Мадагаскару проіснують ще близько 35 років.

Національний парк Глейшер, Монтана

За останні 15 років кількість льодовиків на території Національного парку Глейшір скоротилося із 150 до 25. Через кілька десятків років тут не можна буде нарахувати жодного льодовика.

Венеція, Італія

Протягом декількох останніх років Венеція постійно тоне. І ознак для зупинки підвищення рівня води немає. Тому негайно вирушайте до Венеції і запам'ятайте це місто.

Мачу-Пікчу, Перу

Мільйони туристів щороку відвідують руїни імперії інків Мачу-Пікчу. В середньому, за добу відвідувачами руїн стають близько 2500 чоловік. Однак найближчим часом руїни можуть бути знищені через зсуви та ерозії. Але в даному випадку ще можна вжити заходів.

Галапагоські острови

Ці острови страждають не від природних катаклізмів, а від нас, людей. Безліч туристів негативно впливають на екосистему островів, все це прямо веде до повного знищення рослинності на островах.

Басейн річки Конго, Африка

У басейні річки Конго розташований найбільший тропічний ліс на нашій планеті. У ньому росте понад 10000 різновидів рослин і живе понад 1500 тварин і птахів. Однак за прогнозами ООН 2/3 лісів (в це число входять і тварини) можуть повністю перестати існувати вже в найближчі двадцять років.

Мертве море, Йорданія і Ізраїль

За останні 4 десятка років рівень води в Мертвому морі впав на 12 метрів. Все це через те, що найближчі до нього країни використовують воду з річки Йордан, яка є єдиною живильної річкою Мертвого моря. За прогнозами Мертве море зникне через 50 років.

Альпи, Європа

Щорічно сніговий покрив Альп стає менше на 3%. За нескладним розрахунками весь сніговий покрив зійде до 2050 року.

Тувалу

Зв'язка з 9 островів щорічно йде під воду все більше і більше. До слова кажучи, тут вельми непогано розвинений туризм і сюди приїжджає мало туристів.

Великий Бар'єрний риф, Австралія

Цей риф є найбільшим рифом з корал у всьому світі. Через підвищення температури і кислотних забруднень риф руйнується, і до 2040 року риф буде повністю зруйнований.

Мальдіви

Крихітна острівна країна в Індійському океані щорічно занурюється все більше і більше під воду. Причиною тому є зміна клімату. За запевненням вчених, через 100 років Мальдіви повністю підуть під воду.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...