Кінець війні? Журналіст пояснив, що означає відмова Порошенка від мобілізації

Блокуючи сьому хвилю мобілізації, президент дає сигнал, що війна на Донбасі буде закінчена вже найближчим часом, вважає Денис Попович.

Президент не оголошуватиме сьому хвилю мобілізації в Україні. Ілюстрація:ridna.ua

Рішення президента Петра Порошенка відмовитися від проведення сьомої хвилі мобілізації до Збройних сил України (ЗСУ) говорить про те, що найближчим часом події на Донбасі можуть почати розвиватися по одному з двох сценаріїв. Таку думку у своїй статті висловив головний редактор Апострофа Денис Попович, повідомляють Патріоти України.

На думку журналіста, блокуючи сьому хвилю мобілізації, Петро Порошенко дає сигнал, що війна на Донбасі буде закінчена в самий найближчий час.

"Сценаріїв подальшого розвитку подій поки проглядається два: Перший сценарій. Досягнення мирного консенсусу або в рамках Мінських угод, або шляхом формування так званого Міжобласного територіального утворення Донбас, як запропонували депутати "Опозиційного блоку".

В цьому випадку бойові дії на Сході можуть бути припинені найближчим часом і необхідність в підтримці великої армійської угруповання на лінії розмежування відпаде. Умови припинення вогню і підтримання миру в даному випадку є окремою темою для розмови. Припинення мобілізаційних заходів означає сигнал з боку України про прихильність мирному плану врегулювання", - вважає журналіст.

"Другий сценарій. Нарощування військових зусиль більше не має сенсу, тому що Україна підготувала резерв і змонтувала всі ударні угруповання для проведення військової операції з метою ліквідації ДНР і ЛНР. А заява президента про відмову від мобілізації має на меті приспати пильність супротивника і зняти напругу в українському суспільстві, яке вже втомилося від тривалої війни.

На користь саме цього сценарію свідчить ситуація в зоні АТО, яка далека від мирної і має тенденцію до загострення. Проти цього сценарію видима позиція Заходу, який, принаймні, на словах закликає до мирного врегулювання конфлікту.

Крім того, українське військове командування має чітко прорахувати всі ризики проведення військової операції, тому що її провал, в тому числі і внаслідок російського втручання, ставить під загрозу саме існування української держави", - підкреслює Попович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 30 квітня. Якщо любите мед, сьогодні він особливо корисний

вівторок, 30 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду 30 квітня за новим стилем вшановує Якова Зеведеєва, одного з 12 апостолів. За старим стилем у цей день вшановують єпископа Симеона Персидського, мученика Адріана і папу римського Агапіта. Наші пращури у ці дні поралися з бджол...

У Криму пролунали вибухи. Бази у Джанкої, навколо Сімферополя, Севастополь знов під ударом. Керченський міст перекритий

вівторок, 30 квітень 2024, 3:25

У ніч на вівторок, за повідомленнями місцевих мешканців, в окупованому Криму, а саме у Сімферополі, Гвардійському та Джанкої пролунали вибухи. Про це зокрема повідомляють російські пабліки у Telegram . Кримський міст, за інформацією окупаційної влад...