Коли Єльченко показав Чуркіну фото загиблого в Авдіївці і сказав:"Подивіться в його очі. Ви вбили", наші закляті партнери завовтузилися, - дипломат

На порядку денному Радбезу ООН є багато питань, по яких делегаціям потрібно домагатися взаєморозуміння в тому числі і з росіянами, заявив екс-керівник секретаріату Радбезу Олександр Мацука.

Постпред України Володимир Єльченко під час засідання Радбезу ООН. Ілюстрація:http://gordonua.com/Постійний представник РФ в ООН Віталій Чуркін завжди був готовий до будь-якої суперечки і відчував себе при цьому "як риба у воді", але жорсткий і аргументований виступ опонентів міг змусити його нервувати. Про це в інтерв'ю виданню Гордон розповів колишній глава секретаріату Ради Безпеки ООН Олександр Мацука, зазначають Патріоти України.

"Пам'ятаєте, в лютому було засідання по Авдіївці? Українська делегація виступила жорстко і аргументовано. А коли посол Єльченко продемонстрував залу фотографію загиблого в Авдіївці офіцера і сказав Чуркіну:"Подивіться в його очі: це ваша зброя його вбила. Ви і вбили", - це справило ефект. Наші закляті партнери завовтузилися", - сказав він.

За словами дипломата, при цьому в порядку денному Радбезу ООН є багато питань, по яких делегаціям потрібно спільно шукати рішення і домагатися взаєморозуміння, в тому числі і з росіянами.

"Тому що Радбез повинен працювати. І Україна також зобов'язана співпрацювати з усіма членами з цілої низки питань. У нас цього деколи не розуміють. Пам'ятаєте, яке піднялося виття, що Клімкін відповів Чуркіну на рукостискання, коли той підійшов привітати нашого міністра? Я не розумію: він що, повинен був Чуркіну в руку плюнути? Є протокол. це частина роботи, подобається нам це чи ні", - підкреслив Мацука.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...