Тюремники розповідають: Колишній "зек", а нині Генпрокурор України: Запальний, але не з усіма

Тюремники дали характеристику Луценку.

Керівництво Менської колонії переконане, що дисциплінарне стягнення за порушення режиму до екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка було застосовано правомірно.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні, даючи покази як свідок під час засідання Менського райсуду Чернігівської області, що проходить у Менській колонії, за клопотанням адвокатів екс-міністра про необхідність його звільнення від відбування покарання за станом здоров’я заявив в.о. першого заступника начальника цього виправного закладу Володимир Пармінський. За його словами, за час перебування у колонії Ю.Луценко отримав одне дисциплінарне стягнення у вигляді попередження.

«Вважаю, що до дисциплінарної відповідальності він був притягнутий на законних підставах», - сказав він. Водночас, даючи характеристику засудженому, перший заступник начальника колонії зазначив, що Ю.Луценко «у спілкуванні з працівниками, керівниками колонії запальний, вступає в суперечки», проте у конфлікти із засудженими не вступає, на порушення інших засуджених реагує байдуже, «заохочень на даний час немає». Даючи відповідь на запитання сторони захисту, В.Пармінський запевнив, що Ю.Луценка ніхто не позбавляв права на телефонні дзвінки близьким та родичам. За його словами, визначення часу спілкування телефоном для засуджених встановлене внутрішнім розпорядженням керівництва установи. Даючи відповідь на запитання Ю.Луценка, чи контролює адміністрація колонії його розмови, В.Пармінський дав позитивну відповідь, зауваживши, що контроль стосується не усіх розмов, а може бути вибірковим і стосується не лише Ю.Луценка, але й усіх засуджених, які відбувають покарання в колонії.

У свою чергу, начальник сектору охорони здоров’я Управління ДПтС Чернігівської області підтвердила, що брала участь у п’яти комісійних обстеженнях стану здоров’я Ю.Луценка після його переведення до колонії. При цьому медичний працівник не змогла дати чіткої відповіді, чи контролювала вона видачу Ю.Луценку пігулок протягом 18 діб, оскільки той стверджував, що такі препарати йому не видавалися. Натомість, замість точної відповіді вона зазначила, що нею проводилася перевірка за фактом невидачі пігулок, як тільки вона дізналася про це, але які були наслідки за результатами цих перевірок, медик уточнити не змогла. У той же час вона підтвердила, що діагноз, який ставився Ю.Луценку до прибуття у колонію, зокрема, наявність у нього цирозу печінки, на даний час не спростовано.


Джерело


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...