Компромат на Порошенка або стане каталізатором змін, або помре в архівах: Мостова пояснила, чим можуть обернутися для України "записи" Оніщенка

Порошенко своєю необов'язковістю і нікому не помітною провінційною хитрістю втомив всіх: і Меркель, і Олланда, і Обаму, і Путіна, і навіть Манафорта, що входить нині до четвірки найбільш довірених людей Трампа, що підбирають для президента команду.

Олександр Оніщенко. Фото:Главком

Компромат на Порошенка, який Оніщенко передав американським спецслужбам, запустив в рух механізм юридичної машини США. А це - велика проблема. І для самого Петра Порошенка, і для країни. Таку думку висловлює шеф-редактор "Дзеркала тижня" Юлія Мостова в своїй статті "Пірнають всі!", передають Патріоти України з посиланням на ZN.ua.

"В принципі, за помилки, неохайність або злочини президентів завжди платять їх країни. Своїми перспективами, інтересами, гідністю," - нагадує вона.

Мостова вважає, що нічого нового про українську політичну верхівки "плівки Оніщенка" не розкажуть. Але якщо виявляться правдою, здатні довести те, що відбувається. І це може виявитися не на руку Україні.

"Компрометуючі факти, при попаданні в руки іноземних спецслужб, відкривають широкий діапазон можливостей, починаючи від тиску на главу української держави з метою отримання необхідних політичних або економічних рішень, до управління часом перебування фігуранта на його посаді" - вважає Мостова.

Вона нагадує: Петро Порошенко своєю необов'язковістю і нікому ні разу не помітною провінційною хитрістю втомив всіх: і Меркель, і Олланда, і Обаму, і Путіна, і навіть Манафорта, що входить нині до четвірки найбільш довірених людей Трампа, що підбирають для нового президента кадри.

"Навіть главі невеликої і знесиленої, за цілою низкою причин країні, не можна обіцяти сильним світу цього все і щоразу скочуватися з обіцяного. Спочатку так втрачається повага до лідера, а потім і співчуття до країни, - зазначає Мостова. - А вже якщо допустити, що фінансова розвідка США дійсно працює, а не імітує діяльність як наша, а глава адміністрації Путіна Вайн приймає чергового довіреного посланця Порошенка, який прибув обговорити нюанси, пов'язані з роботою Липецької фабрики, то про яку повагу може йти мова?"

На думку Мостової, записи Оніщенко можуть стати як каталізатором певних процесів в нашій країні, так і померти в архівах новинних стрічок - все залежить від того, чи здатні основні гравці оперативно зробити свої ставки на нашому полі.

"Зараз усередині країни немає енергії, здатної видавити чинного президента з займаної посади: ні у більшості суспільства, ні у більшості олігархів немає на прикметі фігури, в яку можна було б перелити владу в разі відставки Петра Порошенка", - вважає Мостова.

"Але якщо зовнішній фактор консенсусно - на базі "втоми від України" - серйозно втрутиться в ситуацію, то ми цілком можемо почути проникливу прощальну промову п'ятого президента України," - прогнозує вона.

І тут же додає, що для цього хоча б один з великих зовнішніх гравців повинен мати свою ставку в країні і впевненість в тому, що в результаті дострокових виборів влада дістанеться "своєму сучому синові".

У той же час, на думку Мостової, сьогодні такої ставки немає ні у кого.

"Європа в подібні ігри не грає. Нова американська влада ще не визначила свою політику щодо України і зробить це, швидше за все, лише після того, як визначиться зі своєю стратегією по відношенню до Росії. Бюрократія Мін'юсту США може як законсервувати справу Оніщенка, так і відкоркувати її в потрібний момент.

Путін як би і визначився зі своєю особистою симпатією до Бойка, але не впевнений в його здатності перемогти на президентських виборах без участі в голосуванні "ДНР" і "ЛНР". Та й однозначна ставка на політичну силу не зроблена, довіру до політичних інструментів Ріната Ахметова втрачено, і ніякі зустрічі з Сурковим і керівником ефесбешної "п'ятірки" Бесєдою не допоможуть улюбленцеві Нуланд - "єдиному українському олігархові, з яким можна мати справу" - відновити цю довіру.

Великої довіри до фігури Рабіновича в Москві, незважаючи на підтримку і внутрішньокремлівський промоушн Медведчука, не відчувають: користають, але знову-таки, як і у випадку з Януковичем - гидують, вважаючи, що не буває не тільки колишніх КДБістів, але і в'язнів", - вважає журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...