З архіву ПУ. Андрій Садовий втрапив у гучний політичний скандал через висловлювання про Катерину Гандзюк (відео)

Мер Львова звинуватив херсонську активістку, яка нещодавно померла після пережитого влітку замаху на її життя, у тому, що вона "розвалювала осередок "Самопомочі" у місті".

Андрій Садовий та Катерина Гандзюк. Ілюстрація:obozrevatel

У розпорядження ЗМІ потрапив ексклюзивний аудіозапис, на якому мер Львова Андрій Садовий дуже різко висловлюється на адресу херсонської активістки Катерини Гандзюк. Нещодавно народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, який ввійшов до складу ТСК по розслідуванню замаху на Катерину Гандзюк та інших активістів, повідомив, що мер Львова Андрій Садовий доручав херсонському осередку «Самопомочі» збирати компромат на Гандзюк, коли вона ще була живою і працювала помічницею мера Херсона, передають Патріоти України.

За словами нардепа, Садовий, спілкуючись з активістами, озвучував на адресу Катерини погрози. «З власних джерел у Херсонській області мені стало відомо про те, що керівництво політичної партії «Об’єднання Самопоміч» та особисто її лідер Андрій Садовий віддавали наказ місцевим партійним активістам Херсонщини збирати компромат та готувати публікації для дискредитації Катерини Гандзюк.

При цьому, під час спілкування Андрія Садового з херсонськими активістами «Самопомочі» в бік Катерини лунали образи та погрози. Причиною цього стала діяльність Каті, яку Садовий охарактеризував наступним чином: "Курва Гандзюк розвалює місцевий осередок нашої партії"", – написав Мосійчук 7 листопада у Facebook.

Зацікавившись публікацією Мосійчука, журналісти почали власне розслідування, аби перевірити достовірність оприлюдненої ним інформації. У ході розслідування вдалося отримати аудіозапис телефонної розмови людини, голос якої дуже схожий на голос Андрія Садового. На записі мова йде про Катерину Гандзюк.

Щоби отримати більше інформації, редакція звернулася до Ігоря Мосійчука з проханням спростувати або підтвердити, чи писав він про те ж, що стало відомо виданню. Запис народний депутат направив у Генеральну прокуратуру України. Опрацювавши аудіозапис, ГПУ відповіла на звернення Мосійчука, підтвердивши його автентичність. Генпрокуратура встановила, що на аудіофайлі дійсно говорить Андрій Садовий, а його слова можна розцінити як образи та погрози Катерині Гандзюк.

В Генпрокуратурі також повідомили, що наразі вирішується питання про реєстрацію зазначених відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до кримінального процесуального законодавства. "Ваші звернення, а також доданий флеш-накопичувач з аудіофайлами буде долучено до зареєстрованого кримінального провадження, отриманій інформації буде надано належну правову оцінку", – говориться у відповіді ГПУ.

ЗМІ після отримання підтвердження від ГПУ, вирішили оприлюднити аудіозапис.

На аудіо не чути, з ким розмовляє мер Львова. Своєму співрозмовнику чиновник каже: «З приводу цієї Гандзюк з Херсону. Щоб ти розумів – це стєрва, яка є лідером корупції в міській раді. Вона біля мера «права рука». Це її ідея, щоби всі депутати очолювали комунальні підприємства – вісімнадцять депутатів очолюють комунальні підприємства. Вона лідер «відкатів» по місту. Все йде через неї».

На записі Садовий звинувачує Гандзюк у розвалі місцевого осередку «Самопомочі». «Вона дотична до розвалу «Самопомочі». Вони перекупляли наших депутатів», – говорить львівський мер. «Я був у Херсоні, говорив з громадськістю, з підприємцями. Вони просто в шоці! Вони в шоці, як з неї зараз ліплять героя – з людини, яка має бути в ув’язненні», – обурюється Садовий.

Після ремарки співрозмовника, голос якого не чути на аудіо, Садовий продовжує: «Ні, ну я ж поїхав в Херсон і почув це. Розумієш?! В мене пропозиція. Я тобі дам контактну особу, щоб вони дали тобі більше інформації і поступово почати давати це в медіа. Ну як так – вісімнадцять депутатів є керівниками комунальних підприємств?! З неї ліплять лідера, а це є просто людина, яка організовує корупційні схеми в Херсоні?! Там народ – підприємці, громадськість – в шоці».

Далі мер Львова обіцяє дати координати керівника обласної організації «Самопомочі», щоби співрозмовник отримав в нього більше інформації, вочевидь, про діяльність Гандзюк. «Зараз ця хвиля спаде, і потім можна буде потім давати правдиву інформацію», – пропонує Садовий.

У той же час, сам Андрій Садовий підтвердив, що його голос звучить на записі, де він критикує Катерину Гандзюк, що пізніше піддалася смертельному нападу.

Про це мер Львова написав в Facebook. При цьому він уточнив, що висловлював свою думку після зустрічей з активістами в Херсоні, де він почув звинувачення в корупції на адресу Гандзюк, які пізніше не підтвердилися. Садовий заявив, що шкодує про свої «неадекватні» висловлювання.

«Щодо запису. Голос мій. Моя реакція була емоційною і неадекватною після публічних зустрічей з місцевими підприємцями в Херсоні, від яких я і отримав інформацію, про яку йде мова в записі. Запис від 27 серпня 2018 року. Шкодую, що тоді так висловлювався і приношу вибачення тим, кого це зараз стосується", - написав Садовий.

Він додав, що не був особисто знайомий з Катериною. "Доказів, які б підтверджували факти корупції, про які мені говорили в Херсоні, я так і не отримав. Вітаю пана Луценка з "вдалою спецоперацією". Вам вдалося тимчасово відвернути увагу від замовників вбивства", - написав Садовий.

Джерело: ІНФОРМАТОР

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...