Кому це було вигідно? Чотири версії причин вибухів у Калинівці, - Мирослав Гай

Волонтер радить дочекатися результатів слідства, але відразу можна сказати, що вибухи сталися не через халатність.

Мирослав Гай. Фото:ukr.media

"Вибухи на військових складах під Вінниччиною сталися не через халатність." Про це пише у своєму Facebook волонтер, боєць АТО Мирослав Гай, передають Патріоти України, продовжуючи:

Склади ракетно-артилерійського озброєння спорудили ще за часів Холодної війни. Вони так будувались інженерами, щоб у разі підриву одного зі складських приміщень, які залиті бетоном і взагалі спеціально підготовлені, не постраждали інші. А в Калинівці стався каскадний підрив і це можливо було зробити тільки сплановано. Тобто замінувати всі приміщення, а потім каскадно підірвати.

Друге. Говорять, що вибухи могли статися від недопалку. Але якби від недопалку можна було так легко запалити склади із артилерійським озброєнням, то в зоні АТО вже всі давно згоріли б. Артилерійське озброєння і артилерійський боєкомплект зроблений так, що без детонатора він просто так не вибухає. Це потрібно дуже сильно постаратися. Скільки разів перевозили його і навіть курили – нічого не вибухало. Сам боєкомплект так спроектований військовими інженерами, щоб унеможливити його самопідрив або підрив через недбалість і халатність.

Третє. Елементарно подивіться на статистику. Калинівка - це четвертий склад, який вибухає за останній рік. Спершу вибухнув склад на Лівобережній Україні у Балаклеї, тепер вибухнув один із найбільших складів у Калинівці. Видно, що це відбувається систематично, а раніше такого майже не було. Вибухи почались перед війною, а ми вже тепер знаємо, що російська агресія була спланована заздалегідь. І зараз вже під час війни склади у нас вибухають систематично. Тільки за останні півроку є два випадки. Тому можна говорити про сплановану диверсію і можна виділити два типи ворога, кому це вигідно.

Перший ворог – це Російська Федерація. Ми втратили стратегічний склад із артилерійським озброєнням і реактивними боєприпасами. І хто б що не казав із високого керівництва – це велика проблема. Російська Федерація намагалася останні півроку дискредитувати Україну для унеможливлення отримання нами озброєння країн НАТО і США. І ситуацію в Калинівці росіяни будуть використовувати для нашої дискредитації. Мовляв, подивіться які українці, у них вибухає склад за складом.

Кому це ще могло бути вигідно? Є ще четверта версія. Крадіям, які в часи незалежності систематично грабували і перепродавали склади із озброєнням. А зараз їм вигідно, щоб ті склади вибухнули, аби вони могли списати все на диверсію.

Давайте все-таки дочекаємось версій слідства, але відразу можна сказати, що вибухи сталися не через халатність.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...