Конфлікт на Донбасі США вирішують за югославським сценарієм - експерт

На жаль, Вашингтон не враховує, наскільки не схожі між собою Сербія і Росія, вважає Петро Олещук.

Війна в Югославії. Ілюстрація:iztochnik.com

Зараз Вашингтон намагається застосовувати для врегулювання конфлікту на сході України ті ж засоби, що свого часу були використані для припинення військових дій в Югославії. Про це Петро Олещук написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Якщо ви трохи поцікавитесь історією сучасної Югославії - ви побачите, наскільки послідовно американська дипломатія намагається перенести рецепти, відпрацьовані там, на врегулювання україно-російського конфлікту.

Наприклад, договір про нормалізацією відносин між Сербією та Косовом (у питаннях реінтеграції до Косова контрольованих сербською громадою північних районів) від 2013 року - дуже нагадує рецепти, пропоновані для Донбасу (автономія, реігтеграція місцевих сербських підрозділів до "косовської поліції", вибори за національним законодавством).

При цьому, очевидно, ніхто не враховує, що між сучасною Сербією та Росією - прірва. Хоча б навіть і у тому, що Сербія - реально зацікавлена у нормалізації відносин з США та ЄС. Тому ці всі рецепти - це просто якійсь "карго-культ".

За словами політичного експерта, щоб зрозуміти, як діють США, потрібно уважно вивчити історію сучасної Югославії - зараз американці використовують «югославські» механізми для припинення конфлікту на Донбасі. Олещук вважає, що договір про нормалізацію відносин між Косово і Сербією нагадує «рецепти», які зараз пропонуються схід України, однак чомусь ніхто не згадав про те, що між Росією і Сербією зараз прірву, хоча б в тому, що Сербія хоче нормалізувати відносини з Заходом, а Росія - ні.

У договорі, продовжує експерт, можна знайти і такі пункти, як реінтеграція сербських підрозділів в поліцію Косово, автономія, вибори за національною законодавство, і щось схоже США практикують і в тому, що стосується припинення військових дій на сході України, проте Вашингтон не враховує, як не схожі Сербія і Росія.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...