"Конфлікт виник через працівників Лук'янівського СІЗО": Мосійчук спростував поширену в ЗМІ версію про сварку між "торнадівцями"

Також замість того, щоб надати медичну допомогу стікаючій кров’ю людині, працівники СІЗО закрилися в зброярні і дві години не викликали швидку.

Лук'янівське СІЗО. Фото: Korrespondent.net.

Деякі ЗМІ поширили брехливу версію про те, що нібито між в’язнями-торнадівцями, а саме – комбатом «Торнадо» Русланом Оніщенком та Максимом Глебовим (Ахілесом) виник конфлікт через те, що буцімто останній дав покази в суді проти побратимів. Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук, передають Патріоти України.

На його думку, ця версія вигадана працівниками Лук’янівського СІЗО для того, щоб виправдати свої “неадекватні дії” 11 січня. “Все це відбулося через те, що декілька працівників СІЗО упереджено ставляться до в’язнів-торнадівців. Зокрема, вчора один з таких працівників зайшов до боксу, де утримувались торнадівці після судового засідання і почав словесно принижувати Максима Глебова (Ахілеса).

В тому числі прозвучало наступне: «Що ж ти за воїн, якщо боїшся болю?». У відповідь на це Ахілес схопив залізяку і відтяв собі вухо. Кров бризнула на працівника СІЗО, і той з криками почав тікати. В цей час інші торнадівці кинулись утримувати Максима, щоб той не завдав собі інших тілесних ушкоджень”, – повідомив Ігор Мосійчук.

За словами політика, замість того, щоб надати медичну допомогу стікаючій кров’ю людині, працівники СІЗО закрилися в зброярні і дві години не викликали швидку. “Як перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності я звернувся до генерального прокурора України Юрія Луценка, до заступника міністра юстиції Дениса Чернишова з вимогою притягнути до відповідальності працівників Лук’янівського СІЗО, які вчора спровокували цей жахливий інцидент”, – заявив депутат.

“На підтвердження своїх слів про відсутність будь-якого конфлікту між комбатом і Ахілесом викладаю їхню фотографію, зроблену сьогодні в Лук’янівському СІЗО”, – написав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...