Супрун суд відновив, але Ляшко отримав перемогу, - політолог

"Радикали" хочуть розширити позов до Уляни Супрун і домогтися її повного звільнення з МОЗ.
Ляшко і компанія збираються продовжити "копати" під Уляну Супрун? Фото: УНІАН.

Незважаючи на те, що Окружний адміністративний суд зняв заборону на роботу Уляни Супрун на посаді в.о. міністра охорони здоров'я, Радикальна партія і її лідер Олег Ляшко здобули проміжну перемогу в конфлікті. Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи рішення Окружного адміністративного суду Києва від 14 лютого 2018 року, передають Патріоти України.

За його словами, суд визнав, що Супрун виконувала повноваження міністра, не маючи де-юре на це законних підстав. "Кабмін намагався всіляко врятувати Супрун, але суд визнав, що у Супрун не було і немає повноважень міністра. Таким чином, те, що не могли зробити протягом 2,5 років багато політиків, коли, м'яко кажучи, сумнівна реформаторська політика Супрун привела до кризі систему охорони здоров'я, вирішилося під радикальним тиском членів партії Олега Ляшка", - вважає Карасьов.

Політолог зазначив також, що боротьба "радикалів" за дотримання законів не завершена, тому що суд завдав ще одного болючого удару по Супрун. "Своїм рішенням, що не менш важливо, суд зобов'язав Державне бюро розслідувань розібратися в питанні, на яких підставах Супрун виконувала повноваження міністра протягом двох з половиною років, маючи подвійне громадянство, і не маючи офіційних повноважень міністра. Так що історія з Супрун поки не закінчена", - додав Вадим Карасьов.

Народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив про намір розширити позовні вимоги до Супрун і домагатиметься її повного звільнення з МОЗ. Про це Мосійчук сказав сьогодні журналістам в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва. “Завтра почнеться розгляд справи по суті. І ми аргументовано, зо всіма доказами доведемо свою правоту і доведемо те, що Уляна Супрун не має права обіймати посаду, в тому числі і першого заступника міністра. Сьогодні, за моєю інформацією, до суду, з окремими вимогами, з окремою заявою звернеться мій колега Андрій Лозовий. Крім того, я планую доповнення до позовних вимог”, - сказав він.

Також він уточнив, що домагатиметься повного звільнення Супрун. За словами Мосійчука, він, в тому числі, готує ряд клопотань щодо витребовування закордонного паспорту громадянина України, по якому Супрун перетинала державний кордон, коли нещодавно була у США у відрядженні. “Не може особа з подвійним громадянством обіймати державну посаду. Не може бути призначена особа в незаконний спосіб”, - переконаний депутат. При цьому він розкритикував політику Супрун на посаді глави очолюваного нею відомства. Також Мосійчук наголосив, що уряд повинен невідкладно внести на розгляд парламенту кандидатуру міністра охорони здоров’я.

Джерело: Апостроф

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...