Конструктори почали створювати залізницю, що буде вдвічі швидше літака (відео)

У Нідерландах інженери компанії Hardt Global Mobility приступили до будівництва тунелю Hyperloop для тестування надшвидкісного потягу, який зможе розганятися до 1220 км/год.

Иллюстрация від rusjev.net

Компанія-переможець конкурсу SpaceX по реалізації проекту Hyperloop (Гіперпетля) планує побудувати тунель, який забезпечить рух поїзда в ваккумі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Це проект винахідника Ілона Маска. Мільярдер представив технологію «гіперпетлі» (Hyperloop) в 2013-му році. Тоді він розповів, що надшвидкісні потяги, що курсують в тунелі, долатимуть відстань від Лос-Анджелеса до Сан-Франциско (610 км) в два рази швидше літака - всього за півгодини. Hyperloop є тунелем-трубою, яка буде забезпечувати рух поїзда (у вигляді вагона-капсули) в ваккумі.

Компанія Маска SpaceX оголосила конкурс на реалізацію проекту. Тім Хаутер, засновник компанії Hardt Global Mobility, разом зі своїми однокурсниками з Делфтського технічного університету став переможцем конкурсу SpaceX в січні цього року. Днями його компанія відкрила в Нідерландах центр з проведення масштабних випробувань проекту Hyperloop.

За допомогою декількох інвесторів, серед яких, наприклад, будівельна фірма BAM і компанія «Нідерландська національна залізниця», Хаутер планує монетизувати проект. Разом вони побудують тунель довжиною в 30 м, встановлять всередині рейки і допрацюють дизайн «шаттла».

У Hardt Global Mobility заявили, що планують відкрити тунель Hyperloop в 2021 році. Потяги курсуватимуть між Амстердамом і Парижем, а час в дорозі складе 30 хвилин.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...